Gazdag osztrákokat csábítunk a föld alá

Gazdag osztrákokat csábítunk a föld alá.

Kémmúzeum, atombomba biztos bunkerek a budai labirintusban, rózsadombi rejtett termál-barlangok, krokodil és skorpió alakú cseppkövek, titkos sziklakórház, s egyéb meghökkentő dolgok, amiket a föld alatti Budapest rejteget magában. Hogy mi minden meglepő dolgot takargat még a magyar főváros a kíváncsi szemek elől, ennek eredt nyomába egy osztrák újságíró – tájékoztat a MT Zrt.

 

Galéria: Földalatti BudapestFotó: Csabicsekk / Indafotó

Ezúttal a nagy múltú Wiener Zeitung írt arról a Budapestről, amit még a helybéliek is csak kevesen ismernek. Az „Élményvilágok a város alatt" címmel megjelent hat oldalas tudósítás bennfentes részletezettséggel kalauzolja el olvasóit Budapest gyomrába, ahol egy misztikus világ várja a kalandorokat, az egykori világháborús sziklakórháztól kezdve, a még feltárás alatt álló, termálvízzel telt barlangrendszerekig. A cikk üzenete, hogy a föld alatt Budapest is rengeteg élményt tartogat a látogatók számára, csak tudni kell mit és hol érdemes keresnünk, s a titkos nyomokat követve biztos nem éri a kalandra vágyó turistákat csalódás. A cikk online változata elérhető itt.

Az elmúlt hetekben folyamatosan jelennek meg vonzó, turisztikai jellegű cikkek az osztrák médiában, amelyekben közös, hogy Magyarországot fiatalos, trendi, és meglátogatásra feltétlen ajánlott utazási célpontként mutatják be.

 

Galéria: Földalatti BudapestFotó: Wikipedia

A Europe Assistance megbízásából készült friss kutatás szerint az osztrákok az egyik legjobban költő turisták, akik az idei nyári szabadságuk alatt átlagosan 2.500 eurót terveznek kiadni. Az elmúlt években rekordszámú osztrák turista érkezett hozzánk, akik évente 120 milliárd forintot költenek Magyarországon – tájékoztat az MT Zrt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek