Programok gyereknapra patarától őslábnyomokig

Szokásos hétvégi programajánlónkban ezúttal családi programokat ajánlunk, hiszen vasárnap itt a gyereknap. Tatán a történelem iránt érdeklődő, Ipolytarnócon a természetbúvár, a veszprémi állatkertben a cuki állatokért lelkesedő, a Városligetben az össznépi bulira vágyó, Pákozdon pedig a huszárokért rajongó gyerekek és szüleik találják meg számításukat.

Nincs még programja a közelgő hétvégére, pedig jó lenne, ha valahol szórakoztatnák egy kicsit csemetéjét a gyereknap alkalmából? Van pár tippünk.

Tatai Patara

Immáron hetedik éve rendezik meg a Tatai Patara török kori történelmi fesztivált. A kerettörténet szerint az 1594-ben kirobbant háborúban Tata négybástyás vára török kézen van, és komoly akadálya sikeres dunántúli keresztény hadmozdulatok indításának. A hadi kudarcokat látva Pálffy Miklós komáromi főkapitány furfangos tűzmestereinek segítségével cselvetésre szánja el magát, és 1597-ben kapupetárdával (patarával) nyitja meg a várkaput. Ezt a történetet játsszák el évről évre az egyre népszerűbb fesztivál keretében. A programok helyszíne a tatai vár és az Eszterházy tér.

Galéria: Gyereknapi programajánlóFotó: tata.hu

Pénteken kardcsörtető mustra és díszlövésekkel kísért fáklyás felvonulás lesz,szombaton és vasárnap látványos csaták több mint 470 állig felfegyverkezett török és keresztény vitéz küzdelmével. De a Magyar Honvédség haditechnikai bemutatója, vízi csata, fegyver-és viselet bemutató is megtekinthető. A program idején kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, történelmi vetélkedés és erőfitogtatás a gyerekeknek, jóféle ételek és italok is lesznek.

A belépő egy napra 600 forint, két napra 1000 forint. Pénteken a szervezők ajándékaként a belépés ingyenes. Tata Kártyával rendelkezők 50 százalékos kedvezményt kapnak a kétnapos jegy árából. 14 éven aluliaknak a belépés ingyenes. Jegyek belépéskor, a helyszínen vásárolhatók.

Ipolytarnóc

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen az ide látogató családok május 26-án nemcsak őslábnyomok nyomába eredhetnek, négydienziós moziban szórakozhatnak és kirándulhatnak, de egy ajándék koncerttel is készülnek a szervezők. Vasárnap Kárász Eszter és az Eszterlánc-mesezenekar 11 órai kezdettel ad interaktív koncertet a parkban.

Galéria: Gyereknapi programajánlóFotó: Ipolytarnóci Természetvédelmi Terület

Gyereknap a veszprémi állatkertben

Vidám gyereknapi programokkal készülnek vasárnap Veszprémben is az állatkert területén. Egész nap lehet játszani az egyedi fajátékokon a Gulya-dombnál, 10-18 óra között mesés családi programon lehet részt venni, fél 11-kor pedig az Alma együttes koncertjén lehet tombolni az Afrika ház előtti téren.

Galéria: Gyereknapi programajánlóFotó: Tanger / Indafotó

Délután négykor a Ramazuri Bábszín-Játszóház zenés interaktív bábelőadása szórakoztatja majd a kicsiket. Jó tudni, hogy gyermeknapon, május 26-án, vasárnap a gyermekjegy fél áron, azaz 725 forintos áron lesz váltható.

Városligeti gyereknap, Budapest

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 25-26-án kerül sor. A programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe, így tömegiszonyosoknak semmiképp sem ajánlanánk, hogy erre induljanak a hétvégén.

Galéria: Gyereknapi programajánlóFotó: bokamari / Indafotó

Aki viszont bírja a tömeget, azt változatos színpadi programok, biztonságos internet sátor, nemzetek utcája, lovasterápiás bemutató, focikupa bajnokság, arcfestés, kutyás programok és természetesen kirakodóvásár várja.

Gyereknap a katonai emlékparkban, Pákozdon

Ha a gyereket a török kor helyett a huszárok hozzák lázba, a család vegye az irányt Pákozd felé.

Galéria: Gyereknapi programajánlóFotó: sas47 / Indafotó

Május 25-én ugyanis a pákozdi Katonai Emlékparkba várják a Pákozdi Csatatér titkait felkutatni vágyókat, de lesznek kézműves foglalkozások és ügyességi versenyek is. A vetélkedőn győzedelmeskedő csapat zánkai nyaralást is nyerhet.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek