Romantikaünnep Gyömrőn

Romantikaünnep Gyömrőn

Ezen a héten minden a romantikáról szól Gyömrőn, ahol ingyenes programok sokaságával igyekeznek a kisváros vendéglátói és szállásadói fellendíteni a gazdasági válság miatt megcsappant forgalmukat. A romantikus helyszínekben bővelkedő településen az önkormányzat jóvoltából szombaton csoportos házasságkötésre is sor kerül.

A példás összefogással szervezett egyhetes romantikaünnep ötletét Gyömrő meghitt helyszínei adták, de a szervezők - hagyományteremtő szándékkal - azt is szeretnék bebizonyítani, hogy Valentin-napon kívül is lehet, sőt érdemes szívet melengető programokat tartani, akár egy héten át - mondta Gyenes Levente polgármester az MTI-nek.

Nem csak Valentin-napkor érdemes romantikázni Fotó: . / NorthfotoForrás: Travelo

 A Pest megyei kisváros közepén fekvő 100 hektáros ősfás park, az abban lévő két tó, a díszkandeláberekkel megvilágított erdei sétányok, vagy a Teleki-kastély, mind-mind romantikázásra csábítanak. A romantikaünnepet Shakespeare Júliája névnapjának hetére, a május 20-26. közötti napokra időzítették, amikor reményeik szerint nemcsak a határokon belülről érkeznek majd vendégek - mondta el a polgármester.

A programok közül külön említést érdemel a Villa Gyömrő teraszán sorra kerülő erkélyjelenet-verseny, amelynek győztese római vakációra utazhat, de a városközponti tavon történő lampionos csónakázás is jó programnak ígérkezik. A Művészeti Központban előadják a Rómeó és Júliát, míg a darab filmfeldolgozását a Békebeli Sörkertben vetítik.

A tájház, a Teleki-kastély és a tavak között konflisok csábítják kocsikázásra a fesztivál résztvevőit, akik úszógyertyákat bocsáthatnak a vízre a tavak stégjéről, vagy pokrócra ülve piknikezhetnek a kastély közelében. Vásárlásra is lesz alkalom a Villa Gyömrő udvarában kialakított piacon, aki pedig elfárad, kisvonattal járhatja be Gyömrőt.

A hét megkoronázásaként szombaton csoportos esküvőt tartanak a városban, a házasuló párok a hivatalos eljárás költségeit egy pezsgős koccintással ajándékba kapják az önkormányzattól - mondta Gyenes Levente. Bővebb információ a www.romantikaunnep.hu honlapon található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek