Aludjon Budapesten színházjeggyel!

Aludjon Budapesten színházjeggyel!

A X. Budapesti Nyári Fesztivál programsorozata júniusban startol, és szeptemberig tart. A fesztivál akkor veszi kezdetét, amikor a kőszínházak bezárnak, de a főváros nem szűnik meg szórakoztatni lakosait és a látogatóit. Több száz program várja a közönséget a színházi előadásokon a néptáncon át a könnyű műfajig a Margitszigeten lévő műemlék Víztoronyban, a Városmajori Szabadtéri Színpadon, valamint az idén 75 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A főváros a fesztivál támogatásán kívül 360 millió forinttal segíti a színpad felújítását. Új, feszített tetejű tetőt kap a színpadrész, megújul a nézőtér, a 102 éves víztorony homlokzatát pedig díszkivilágítással látják el, kormánytámogatással együtt összesen 700 millió forintért – írja hírlevelében a TTG Hungary.

A víztorony, ahogyan egy papírsárkányról látszikKomi Kite

 Az ünnepi évadot a Nemzeti Filharmonikusok koncertje nyitja, Verdi és Wagner 200. születésnapján Carlo Montanaro vezényel, Szent István király halálának évfordulójára felújítják Erkel István király című operáját, Seregi híres balettje, a Spartacus lesz látható a Margitszigeten, valamint új rendezésben adják elő Puccini Pillangókisasszonyát.

A Budapesti Nyári Fesztivál nyitó- és záró-előadására minden jegy kedvezményes áron, 2000 forintért váltható meg. Ha online vásárolunk belépőt, és a Szuperjegy 75 opciót választjuk, kedvezményes áron hajótranszfert is kapunk jegyünk mellé. Emellett a szervezők az előadásokra jegyet váltó nem budapesti lakosokra is gondoltak: színházjegy mellé olcsóbban foglalhatunk szobát a Danubius Margitsziget Grand Hotel és Health Spa Resortban, a Novotel Budapest Danube-ban, a Mercure Budapest Budában és a Benczúr Hotelben.

Ráadásként a „A vizek városa" séták indulnak minden vasárnap 10 órától az Imagine Budapest jóvoltából, valamint „Budapest foglyai – Szabadulás a Víztoronyból" címmel interaktív játékon lehet részt venni hetente több alkalommal. Az összes program megtekinthető a www.szabadter.hu honlapon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek