A Virágzás Napjai az Őrségben

A Virágzás Napjai az Őrségben

A fiatalok megszólítása a legfontosabb célja a pünkösdi összművészeti fesztiválnak az Őrségben, amely a Virágzás Napjai címet viseli. A szervezők ezért felvették a kapcsolatot iskolákkal, ifjúsági közösségekkel, akiknek a tagjait idén kiemelten várják a programokra - mondta el Sülyi Péter, a fesztivált szervező Őri Alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-nek. Hozzátette: a Virágzás Napjai hagyományos módon egy nagyon családias jellegű, valódi kulturális értékeket a középpontjába állító, az őrségi helyszínek miatt különleges hangulatú művészeti fesztivál, amely előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, pajtaszínházi bemutatókkal, filmvetítésekkel, kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket május 17. és 20. között.

Őrségi tájDomino44 / Indafotó

 A fesztiválon fellép a Zala Szimfonikus Zenekar Pál János vezényletével, közös koncertet ad Gryllus Vilmos, Szokolay Dongó Balázs és a Ferenczi György vezette Rackajam, Sinka István megzenésített verseit hozza a Pusztaszó, és fellép az avantgárd jazz zenét játszó Wahorn Airport is. Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója stand-up előadást, Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója pedig felolvasóestet tart. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó színházi produkció a programban Jevgenyij Griskovec: Hogyan ettem kutyát? című darabja - közölte Sülyi Péter.

Az érdeklődők láthatnak díjnyertes animációs filmet, képzőművészeti és fotó kiállításokat és részt vehetnek az Új Színt az Őrségbe című nyilvános építész fórumon. A fesztivál záró koncertjét a Kelemen Kvartett adja az őriszentpéteri Árpád-kori templomban. Sülyi Péter szólt arról is, hogy az építészeti fórumon a télen a hó súlya alatt összedőlt őriszentpéteri játékszín újjáépítésével kapcsolatban fejtik ki elképzeléseiket a szakemberek, a régi magtár épület helyett egy korszerű, az őrségi fesztiválok igényeit jobban kiszolgáló épületet álmodnak, amely remélhetőleg közadakozásból és pályázati forrásokból jövő nyárig fel is épülhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek