A háromévesek is összemérik gyorsaságukat

A pünkösdi hétvégén mindenhol futókba botlunk majd Keszthelyen. De akár szeretünk futni, akár nem, május 18-án és 19-én érdemes lesz részt venni a Keszthelyi Kilométerek programjain.

Keszthelyen pünkösdölni most nemcsak azoknak érdemes, akik a hasukat szeretnék süttetni a napon, vagy meglátogatnák a Festetics Kastélyt. A Keszthelyi Kilométerek program keretén belül az aktív szórakozás szerelmesei is megtalálják a számításaikat ezen a hétvégén, méghozzá úgy, hogy akár kevésbé sportos barátaikat vagy családtagjaikat is be tudják vonni a két napos eseménybe.

 

Nem muszáj ahhoz futónak lenni, hogy élvezzük a nyüzsgést a városban.
Galéria: Keszthelyi Kilométerek 2
Fotó: Picasa / Keszthelyi Kilométerek Egyesület

A Keszthelyi Kilométerek ugyanis idén nemcsak maraton és félmaraton távokon indul, de a szombati, családi napon még a legkisebbek is összemérhetik gyorsaságukat. Ekkor ugyanis nemcsak a három és tizenegy éves kor közötti gyermekek indulhatnak, hanem a Csattogó Tappancsok szekciójában a három éves kor alattiak is versenyezhetnek. Ebben a korcsoportban természetesen a szülők is kísérhetik gyermekeiket. Az utóbbi évek sajátos tapasztalataira utal a szervezőknek az a kérése, hogy a szülők ne saját tempójukban vágjanak bele a kísérő futásba, hanem igyekezzenek a kicsikhez alkalmazkodni, mert többnyire ebből a szituációból erednek az esések, sérülések. A gyermek futótávok hossza 7 éves korig 250, 7 és 9 éves kor között 750, 10 és 11 éves kor között 1500 méter. Nevezni a helyszínen, ingyenesen lehet.

Ha sportosabb felnőtt ismerőseinket igyekszünk magunkkal cipelni a félmaratoni távra, szuper közös program-megoldás az együtt nevezés. Ilyenkor az félmaratonon induló két rajtszámot kap, egyikkel a teljes 21,1 km-t, másikkal csak a két körből álló táv első körét futja, másikat a váltótársa teljesíti.

A vasárnap az integrált sportról szól majd, hiszen reggel 9.50-kor rajtolnak el a kerekes székes és hand-bike-os versenyzők szintén a félmaratoni és maratoni távokon.

 

Minden korcsoport összeméri a gyorsaságát.
Galéria: Keszthelyi Kilométerek 2
Fotó: Picasa / Keszthelyi Kilométerek Egyesület

Amennyiben a futás nem a mi világunk, a rendezvény keretén belül a családi sátorban lehet rajzolni, vagy kézműveskedni a kicsikkel, esetleg a délben nyíló RunnerExpo sport szakkiállításon nézegethetünk. Ha pedig még távolról sem izgat minket a futás világa, de kísérőként lelkesedést kell mutatnunk, még mindig ücsöröghetünk a Balaton parton, ahol elrobognak majd mellettünk a futók, úgyhogy akár integethetünk is induló ismerőseinknek, vagy megnézhetjük a Festetics Kastélyt, aminek parkján szintén áthaladnak majd, így a szurkolást egy kis kulturális programmal fűszerezhetjük. A Fő téren is elidőzhetünk, innen indul és ide érkezik be majd a futósereg.

Nemcsak a kastély állandó kiállításait nézhetjük meg, ha már itt járunk, de a Vadászati Múzeum és Történelmi Modellvasút Kiállítás parkjában egy igazi kerti mini vasútra is felülhetünk, melyet szénnel fűtött gőzmozdony húz. A kisvasút 5 km/h sebességgel teszi meg a 4-500 méteres utat. Három éves kortól a gyerekek egyedül is felülhetnek rá, de a szülőket is elbírja. Akit pedig a szkíta aranykincsek érdekelnek, ezen a hétvégén még megnézheti az Emberek Aranyban kiállítást, mely május 26-ig még nyitva tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek