Menjen különvonattal pontyozni a Badacsonyba!

Vasútimádóknak igazi csemege lesz a pünkösdi hétvégén Badacsonytördemicre utazni. De azoknak is, akik szeretik a magyar tenger halait, vagy egy nagyot akarnak túrázni a Balaton-felvidéken.

Badacsonytördemic odateszi magát a pünkösdi hétvégén. Badacsony egyik legszebb településén ugynais rendkívüli programokon vehetünk részt május 18-án és 19-én. Különleges vonattal érkezhetünk pünkösdölni, hiszen Budapestről különvonat közlekedik Tördemicre, illetve a Tapolcán megrendezésre kerülő jármű kiállításra.

 

A festői szépségű Badacsonytördemicen pünkösdkor a mulatozásé lesz a főszerep.
Galéria: badacsonytordemic
Fotó: badacsonytordemic.hu

A MÁV NOHAB mozdonyai, melyek a 80-as 90-es években vonatozóknak meghatározó élményt jelenthettek, 2000-ben lettek kivonva a forgalomból. Az idén jubiláló vonatok első példányai ötven éve érkeztek meg a hazai vaspályákra. Akik ezzel a különleges vonattal utaznak, egyrészt jellegzetes helyeken fotómegállásokon is részt vehetnek az út során, valamint az eseményen is számos kedvezményben részesülnek majd. Az 5800 forintos részvételi díjért a tördemici teljesítménytúrán való részvétel, borkóstolás, ételek, italok, szigligeti vár belépő, borospince látogatás is jár, ez utóbbi a régiójáró busszal. A vonat mindkét irányban megáll, Badacsonytomajban és Badacsonyban is. A vonatjeggyel járó kedvezmények, beváltási lehetőségek listája itt megtekinthető. A különvonatra csak a www.bthe.hu honlapon május 13-ig előre megváltott jegyek érvényesek.

Ha eljutottunk Badacsonytördemicre, mindét napon választhatunk az aktív és nyugis programok közül. Az első napon 50, 30, 20, 10 illetve 8 kilométeres távokon, míg vasárnap 70, 50, és 30 kilométeren tehetjük próbára magunkat. Gyalogos és kerékpáros túrák közül is választhatunk, a 10-20 kilométeres gyalogtúrák családos programnak is kiválóak, míg annál nagyobb kirándulást inkább csak a felkészültebbek vállaljanak. A legrövidebb távokat viszont akár kisgyermekek vagy idősek is végigsétálhatják.

 

Akik a túrázást választják a hétvégén, a csodás természeti környezettel ismerkedhetnek meg.
Galéria: badacsonytordemic
Fotó: Zubreczki Judit/Travelo

A fáradtabbak ezalatt ehetnek-ihatnak kedvükre, ugyanis Badacsonytördemicen először rendezik meg a balatoni halak és borok hétvégéjét, ahol a magyar tenger halait, süllőt, keszeget harcsát és pontyot kóstolhatunk, majd jóféle pálinkával is megöntözhetjük a finomságokat, ha éppen nem borozni szeretnénk. Persze a zsírosabb fiatalok kedvelő sem maradnak éhen, lesz grillezett kolbász és csülök is a kulináris napon. Vasárnap pedig keszegsütő versenyt rendeznek, ahol lehet drukkolni, majd a pályaműveket meg is kóstolhatjuk. Mivel estére azok is visszatérnek, akik a túrázást választották programnak, együtt lehet mulatozni az élőzenés buliban a Mokka Együttessel, valamint táncházat ad a Tördemic Néptáncegyüttes is. A hétvége egész estés utcabállal zárul majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek