A margitszigeti víztorony papírsárkány-távlatból

Különleges, papírsárkányra rögzített kamerával készült képeket kaptunk a margitszigeti víztorony legújabb felújítási munkálatairól. Az idén 102 éves torony végre kívülről is szép lesz.

Pontosan egy éve nyitotta meg újra a kapuit a látogatók előtt a margitszigeti víztorony, mely jelenleg vetített képzőművészeti és fotótárlatokkal kiállítóhelyként, illetve körpanorámás kilátóként üzemel. Az idén 102 éves épület a Göncöl Alapítvány kezelésében volt 25 éven át, tavaly pedig a főváros tulajdonában lévő Szabad Tér Színház Kht. szerezte meg, írja a Viztorony.hu oldal.

A víztorony felújítása, ahogyan egy papírsárkány látja
Galéria: Margitszigeti víztorony
Fotó: Komi Kite

A tavalyi évben elvégzett felújítás során körbeépítették egy hatalmas sátorral (ami eltakarja a víztornyot), kiűzték a tartályszintről a galambokat, kipucolták a sok köbméter galambürüléket, beüvegezték a törött ablakokat. A Csókterem szintjéig kifestették a víztorony belsejét, és itt a vas csigalépcső fa lépcsőfokait is lecserélték újra, valamint elhelyeztek néhány padot is. "Az épület kívülről kissé szedett-vedett látványt nyújt, mivel ott, ahol a beton megrepedezett, lebontották a vasalásról. Így biztonságossá vált, de időszerű a homlokzat felújítása" – írta tavaly ilyenkor a Viztorony.hu szerzője.

Komjáthy István, alias Komi Kite hozzánk eljuttatott különleges, papírsárkányra rögzített kamerával készült friss fotóinak tanúsága szerint idén meg is kezdődtek a külső helyreállítási munkálatok. A víztornyot üzemeltető cég honlapja szerint 2013 júniusától lesz a teljes pompájában látogatható a víztorony. Új kiállításokkal és koncertekkel – például Balkan Fanatik vagy Budapest Jazz Orchestra – készülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek