India három napra a Nagycsarnokba költözik

Egzotikus fűszerek, indiai táncok és filmvetítés csütörtöktől szombatig a Nagycsarnokban.

Indiai fűszerek, ájurvédikus gyógyászat, jógakönyvek, textilek, ékszerek, indiai táncok lesznek többek között a kínálatban a csütörtöktől szombatig tartó Indiai Napokon, a budapesti Központi Vásárcsarnokban.

Két év után újra bemutatkozik a kontinensnyi ország az indiai nagykövetség szervezésében a Nagycsarnokban, ahol fűszerek bemutatója és vására lesz. A curry, a különböző chilik, a koriander, a kardamon és a híres fűszerkeverék, a garam maszala használatához tanácsokat is adnak, de ételek ízlelésével is kipróbálható az indiai napokra kitelepült étteremben. Lesznek indiai ajándéktárgyak, füstölők, textilek, ruhák és ékszerek.

 

Galéria: India 2013Fotó: Marco Santini / Northfoto

Megismerheti az érdeklődő Goát, India délnyugati üdülőparadicsomát monszunerdőkkel, örökzöld növényzettel, hosszú fehérhomokos óceánparttal. Goa 1510-től négyszáz évig portugál gyarmat volt, és a lakosság áttért a keresztény hitre. Panadzsiban, a fővárosban jellegzetes látnivalók a portugál gyarmati építészet emlékei, Ó-Goán, az óvárosban álló Jézus születése bazilika az UNESCO világörökségi listáján szerepel.

Kaphatók lesznek jógakönyvek és az ájurvédikus gyógyászatról szóló kiadványok. India ötezer éves egészségmegőrző rendszeréről, az élet tudományáról előadást tart a szenvedély- és a daganatos betegségek megelőzéséről, illetve rehabilitációjáról Riesz István ájurvédikus orvos, a Magyar Ájurvéda Társaság elnöke. Az ájurvéda üzenetéről a modern kor emberének Szalkai Iván szakorvos beszél. Mindemellett lehet majd vásárolni ájurvédikus piperecikkeket is.

 

Galéria: India 2013Fotó: . Photobank / Northfoto

Mumbaiban van a hindi nyelvű filmgyártás központja, amelyet Hollywood után Bollywoodnak neveznek. A bollywoodi filmek zenés, táncos jeleneteiből láthatnak vetítést az érdeklődők a négy nap alatt, de megismerhetik a dél-indiai templomi táncot, a baratanátjámot is.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek