Hidroplánnal jöhettek gyógyfürdőzni a turisták

  A harmincas évek városmarketingje nem sokban különbözött a mostanitól. Akkoriban is a gyógyfürdőkre építettek az utazási prospektusok.

  Az urbanista.blog.hu ma a harmincas évek budapesti városmarketingjének nyomába eredt. Régi, magyar és idegen nyelvű turisztikai brosúrákat böngészve ugyanis számos érdekességre bukkanhatunk az egykori fővárosi turistacélpontokról. Ahogy ma, már akkor is a gyógyfürdők vonzerejére igyekeztek építeni a városimázst.

   

  Remek családi nyaralásnak ígérkezik egy budapesti utazás.
  Galéria: Turisztikai kiadványok a harmincas évekből
  Fotó: FORTEPAN

  Az egyik brosúra a "Budapest - The World's Greatest Health Resort" szlogennel csábította a külföldieket. Kiemeli az egykori Szent Imre, ma Rác fürdőt, az Erzsébet Sósfürdőt, aminek helyén ma a Tétényi úti Kórház áll; de egykori belvárosi közfürdőt is ajánl, melyben megmártózhattak a harmincas években Budapestre látogatók.

  A Gellért Fürdő természetesen már akkor is top turisztikai célpont volt, melynek érdekes Budapest címerére az Urbanista bloggere külön felhívja a figyelmünket. Ahogy ma, úgy a harmincas években is összekapcsolták Bécs megtekintését egy budapesti látogatással a távolról érkezők.

   

  Már akkor is a gyógyfürdők voltak a legnépszerűbb turista célpontok.
  Galéria: Turisztikai kiadványok a harmincas évekből
  Fotó: FORTEPAN

  Különösen érdekes lehetett a hidroplános megközelítés , amivel egyenesen a Szabadság híd mellett landolhatott a turista, aki akár már a nadrágja alá vett fürdőgatyával is érkezhetett, tekintve a Gellért Fürdő közelségét. A blogon további képeket is nézegethet, többek között egy mintegy nyolcvan éves Ibusz-prospektusról, melynek dizájnja félszáz év alatt sem fejlődött sokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!