Nemzetközi sztárokat is felvonultat a Budapest Táncfesztivál

Prágától Brazíliáig, kortárs balettől a néptáncig tíz napon át válogathatunk a táncos produkciók közül.

Szerencsére akár úgy is láthatjuk a világot, hogy el sem kell hagynunk a városunkat. Ez a közhelyszerű igazság az elkövetkező napokra különösen igaz lesz, hiszen a hazai élvonal mellett nemzetközi sztárvendégek egész sora mutatkozik be a ma, április 19-én kezdődő és április 29-ig tartó Budapest Táncfesztivál keretében. A Nemzeti Táncszínházban és a Művészetek Palotájában megrendezésre kerülő produkciók között lesz brazil, német és cseh bemutató is.

 

A Budapest Táncfesztiválon magyar néptáncok által ihletett darabok is bemutatkoznak.
Galéria: Táncfesztivál 2013
Fotó: tajfotos / Indafotó

Megismerhetjük a Belo Horizonte-ban alakult Grupo Corpo brazil kortárs táncegyesületet, mely 1975-ös megalakulása óta az már az egész világot bejárta produkcióival, a Company fabrikot, mely Potsdamból, a tánc és a mozdulatművészet nemzetközi központjából érkezett. 1990-es megalakulásuk óta több mint tizenöt egész estés előadásuk született és jutott el a világ minden tájára. Csehország egyik legjelentősebb színházának a South Bohemian Thetaer-nek a több mint 60 éves múltra visszatekintő balett társulata már nem először szerepel Magyarországon. Ezúttal négy egyfelvonásos balettet láthat a magyar közönség a magyar vonatkozásokkal is rendelkező társulattól.

A magyar fellépők közül többek között látható lesz a Közép-Európa Táncszínház, a Budapest Táncszínház, és a Magyar Állami Népi Együttes. A programsorozat egyik különlegessége pedig az idén húszéves Bozsik Yvette Társulat 1999-ben bemutatott Tavaszi áldozatának felújított változata, amely a Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának 100. évfordulóját ünnepli. Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Szegedi Kortárs Balett két Stabat Mater-előadással készül egy estén: a produkciót először láthatja a budapesti közönség. A fesztivál a hagyományokhoz híven a tánc világnapi gálával és szakmai elismerések átadásával zárul április 29-én.

További információ: http://www.budapesttancfesztival.hu/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek