Legelső Legelés fesztivál a Krisna-völgyben

Legelső Legelés fesztivál a Krisna-völgyben

Legelső Legelés elnevezéssel "tehénkihajtó fesztivált" tartanak zenés-táncos felvonulással vasárnap a Somogy megyei Somogyvámos Krisna-völgyében, az esemény idén először lesz nyilvános - tájékoztatta Hosszú Zoltán, a Krisna-völgy sajtóreferense az MTI-t pénteken. A húsz éve létesített Krisna-völgy kétszázhatvan hektáron fekvő kulturális központ és biofarm, ahol jelenleg mintegy 130 Krisna-hívő szerzetes él önfenntartásra törekedve, ápolva az ősi indiai szentírások hagyományait.

Képünk csak illusztráció.Matthew Power / Masons News Service / Northfoto

 A völgyben vasárnap délelőtt idén először tartják meg nyilvános fesztiválként a hagyományos Legelső Legelés ünnepét, amikor a tehenek első tavaszi kihajtására a tehenészek tradicionális indiai népi viseletbe öltöznek, kifestik a jószágokat és a hosszú tél után először futtatják meg őket a tavaszi mezőn. A zenés-táncos felvonulással kezdődő rendezvényre látogatók betekinthetnek a völgy életébe, megvásárolhatják az ott készült kézműves termékeket, és megnézhetik az állati erővel működtetett mezőgazdasági gépkiállítást, vagy a sokszínű szarvasmarha-állományt és az indiai zebut. A dísztavakkal, ligetekkel és arborétummal is tarkított völgyben a tehenészet mellett biokertészet, méhészet is található, és a látványosságok közt szerepel a helyi templom és iskola is.

A Krisna-völgy fennállásának 20. évfordulója alkalmából május 15-től ünnepségsorozatot rendez új épület átadásával és kulturális programokkal, amelyekről bővebbet a Krisna-völgy honlapján lehet majd olvasni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek