Indul a kerékpáros szezon a vonatokon

Indul a kerékpáros szezon a vonatokon

Az egyre növekvő kerékpárszállítási igényeknek eleget téve a MÁV-START a hétvégétől újra közlekedteti a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsijait. A kerékpárosokat érintő fejlesztések folyamatosak, a vasúttársaság elkötelezett a biciklisek egyre jobb kiszolgálásában, hiszen évente több mint háromszázezer kerékpáros választja az utazásához és a kerékpárok szállításához a vonatokat - áll a MÁV Zrt. közleményében.

A keréképáros túrajegy 420 forint, bárhová is induljunk belföldön Fotó: Bildagentur-Online/chromorange / NorthfotoForrás: Travelo

 Kerékpáros szempontból a legnépszerűbb kirándulócélpont hazánkban a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó, ahová a hétvégétől egészen őszig nagy befogadóképességű kerékpárszállító járművek járnak majd. Ezek előnye, hogy akár harminc bicikli szállítására is alkalmasak, továbbá tíz lehajtható ülésen, illetve egy nyolc férőhelyes fülkében lehetséges a kerékpárokkal az együtt utazás. A kocsik praktikus, a bicikli felrakásának és levételének megkönnyítésére szolgáló nagyobb, oldalsó rakodó ajtókkal rendelkeznek.

Ezen felül a vasúttársaság az egész ország területén vonattal és kerékpárral kirándulók számára kedvezményes, 420 forintos túrajegyeket vezetett be. Ennek előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 420 forintért lehet a bicikliket szállítani.

A MÁV-START Zrt. kiemelt céljai között szerepel, hogy a külföldre utazók számára is számos vonatán biztosítani tudja a kerékpárok szállítását - írják. Kiváló úti cél lehet, a már 5 euróért megváltható nemzetközi kerékpárjeggyel Szlovákia, Románia, Horvátország, Szlovénia és Szerbia vagy a 10 euróért megvásárolható kerékpárjeggyel Ausztria, Lengyelország, Csehország és Németország.

A kerékpáros szolgáltatásokkal kapcsolatos aktuális információk a www.mav-start.hu/kerekpar oldalon találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek