Ingyen ebéd és családi programok tavaszra

A Travelo tippjei tavaszi feltöltődéshez. Döbröntén a kutya sem fog unatkozni, Zalakaroson csillagokat látunk, Sárvárra arborétumnézőbe érdemes menni. Siófokon még nyugodtan pihenhetünk egyet a nyári roham előtt, Lillafüreden pedig az ébredő természetben kirándulhatunk. Travelo tippek tavaszra.

 Az extrém módon elhúzódó tél miatt már épp kezdtünk volna befordulni, de végre úgy tűnik, lassan tényleg megérkezik a tavasz. Bár még csípős a levegő, mi szinte már az orrunkban érezzük a virágillatot. Így aztán ellenálhatatlan vágyat érzünk, hogy kimozduljunk a négy fal közül. Mivel a nyári vakáció már nincs olyan beláthatatlanul messze – de annyira azért közel sincs, hogy kibírjuk addig utazás nélkül – körülnéztünk, merre kirándulhatnánk és pihenhetnénk egyet belföldön a tavaszi megújulás jegyében.

A kutya se maradjon ki a jóból! – Hasik Hotel

Ha házikedvencünket is magunkkal vinnénk tavaszi kirándulásunkra, jó választás lehet a Hasik Hotel, ami a Bakony nyugati lankáin megbúvó Döbrönte nevű, barátságos kis faluban található. A 38 szobás szállodát családias hangulat jellemzi, a vendégeket konferenciaterem, étterem, bár, salakos teniszpályák, külső medence és fedett uszoda, szauna, pezsgőfürdő, szolárium, fitneszterem várja. Az elegáns, bordó színvilágú szobák annak ellenére ragyogóan titszták, hogy bárki magával viheti ide kutyáját, macskáját, hörcsögét is.

Hasik Hotel Galéria: Top 5 tavaszi célpontFotó: Hasik Hotel

"A hotel egy kis gyöngyszem. Barátságos, ragyogó tisztaság, finom ételek, kedves dolgozók, a wellnes részlege szerintem kitűnő. Csendes, igazi kikapcsolódásra alkalmas hely, de kirándulni is lehet. A hotel fölött magasodik a Szarvaskői várrom, nagyon szép a kilátás" – dicsérte a helyet Tunde65 az Ongón. Standard kétágyas szobában fejenként, két éjszakára 24 950 forintért szállhatunk meg itt. A barátságos árban üdvözlő pezsgő, bőséges svédasztalos reggeli, mindkét este gyertyafényes vacsora, ezer-ezer forint értékű bor, masszázs és lovasudvar utalvány is benne van.

Ha virágok közt sétálna – Danubius Health Spa Resort Sárvár

A Danubius Health Spa Resort Sárvár erőssége a csodás környezete, ami ilyenkor tavasszal mutatja legszebb arcát. A szálloda kertjéből nyíló kilenc hektáros gyönyörű park mellett a jótékony hatású sárvári termálvíz és a családias hangulat jelenti a ház fő vonzerejét. Kicsit régi szálloda, de nem rossz értelemben.

Sárvár Galéria: Top 5 tavaszi célpontFotó: Tamger / Indafotó

A bejáratott, jól működő hotelt a vendégek nagyon kedves személyzettel, tökéletes kiszolgálással, kiemelkedő ételkínálattal jellemzik. Világos, egyszerű berendezésű szobáiban macskánk vagy kutyánk is megszállhat velünk. Egy standard kétágyas szobáért 32 000 forintot kell fizetnünk éjszakánként, az árban gazdag svédasztalos reggeli, déli leves, és négyfogásos vacsora, valamint részvétel a szálloda sportprogramjain is benne foglaltatik. Bár a szálloda parkja is szép, javasoljuk, hogy ha már erre járnak, a Jeli arborétumot se hagyják ki!

Tavaszi dőzsölés a nyári roham előtt – Hotel Azúr és Azúr Prémium

A négycsillagos Azúr komolyan veszi beköszönőszövegét, amelyben különleges, meghitt légkört ígér és azt, hogy a vendég itt nyugalmat talál. Ahogyan egy kollégánk tapasztalta, a szálloda prémium szárnyában található éttermükben, az Opusban a vacsorával akár két órát is el lehet tölteni. Ötfogásos a'la carte menüt kínálnak, és a szakácsok a látványkonyhában dolgoznak, egy üvegfal mögött.

Hotel Azúr Galéria: Top 5 tavaszi célpontFotó: Hotel Azúr

"Ezt a helyet ajánlom friss pároknak, akiknek még nem volt idejük alaposan megismerkedni, mert itt a vacsora alatt az egész gyerekkorukat elmesélhetik egymásnak" – tanácsolta kollégánk. Az étterem vezetősége a vacsorát "általában több órán át tartó gasztronómiai utazásként" aposztrofálta, ezért a kisgyerekes családoknak inkább a büféasztalos vacsorát kínálják az Azúr Korinthos nevű étteremben.

"A szobák inkább business-jellegűek, mint meghitt hangulatúak, de ez érthető, hiszen konferenciahotelről van szó" – mondta egyik kollégánk. Az Azúr Prémium nevű szárnyában a gourmet vacsorákon kívül említést érdemel a panorámás rönkszauna, ahol a Balaton szélesvásznú látványa mellett izzadhatnak a vendégek. A wellness részleg egyébként 1800 négyzetméter alapterületű, ahol a pezsgőfürdőktől az úgynevezett zuhanytemplomon át a legtöbb wellness szolgáltatás megtalálható.

A Hotel Azúrban egy franciaágyas szoba fejenként 30 300 forintba kerül két éjszakára, és az árban szórakoztató családi programok is szerepelnek, tavaszköszöntő játékos vetélkedőtől arcfestésig. Ha inkább az Azúr Prémium szárnyat választaná szuper wellness részleggel, pünkösdkor 57 756 forintért tölthet el itt három éjszakát.

Családi programok tömkelege Zalakaroson – Hotel Karos Spa

A zalakarosi Hotel Karos Spa családbarát hozzáállásával és óriási – 4000 négyzetméteren elhelyezkedő, 1000 négyzetméternyi vízfelülettel bíró – wellness részlegével az év bármely szakában a gyerekekkel érkezők kedvence lehet. Amellett, hogy a szülők kikapcsolódását a szakképzett óvónők segítik, tavasszal változatos programokkal is igyekeznek szórakoztatni az aprónépet.

Április 19-21. között Leveli Béla, a szálloda kabalafigurájának tiszteletére szülinapi hétvégét tartanak filmvetítéssel, bábszínházzal, mini discoval, rajz- és úszóversennyel, a Napsugár Együttes koncertjével. Április 26-28-án pedig a Csillagászati világnaphoz kapcsolódóana Csillagok hétvégéje című programsorozatot rendezik meg.

Spa superior kategóriájú, kétágyas szobában fejenként 29 800 forintért tölthetünk el itt két éjszakát. Az árban bőséges büféreggeli, büfévacsora, ajándék ebéd, a programokon való részvétel, és a wellness részleg korlátlan használata is benne van.

Kirándulás és romantika Lillafüreden – Hunguest Hotel Palota

A Miskolctól bő tíz kilométerre található Lillafüred központja a neoreneszánsz stílusú Palotaszálló, amelyet gróf Bethlen István építtetett, hogy az elit pihenőhelye lehessen. A Hunguest Hotel Palota most 4 csillagos, superior szálloda, ahol tavaszi hétköznapokon fejenként 28 900 forintért tölthetünk el két napot.

Lillafüred Galéria: Top 5 tavaszi célpontFotó: inda22 / Indafotó

A szaunák és pezsőfürdők mellett a hotel fő vonzereje maga a környék. A szálló egy emelkedő tetején található, amelynek megerősítésére több szintes, teraszos sétányt alakítottak ki. Ez a Függőkert, ahonnan az Anna mésztufabarlang nyílik, és itt van a Szinva patak völgye. A kertből egyenesen rálátunk a lillafüredi vízesésre, ami a maga húsz méteres vízfalával Magyarország legnagyobb vízesése.

Szintén nem egy utolsó látvány a szemközti Hámori tó, amelyet a Garadna és a Szinva vizének a felduzzasztásával hoztak létre. A lillafüredi programba a pisztrángtelepet, és az Erdei Vasutat is érdemes belevenni. A vasútvonalat anno az erdészet rendelte meg, eredetileg teherszállításra. Ma, mint turista-alkalmatosság, fűthető kocsikkal Miskolcról, a Kilián városrészről indul és Garadnáig közlekedik, de megrendelésre az Andó kút felé is ki lehet térni vele.

Ha erre járunk, érdemes megnézni még az István-barlangot is. A cseppkőbarlangot az 1910-es években fedezték fel, a legendák szerint úgy, hogy egy kutya beleesett a 15 méter mély üregbe, és a mentésére indulók csodálkoztak rá először a barlangra. A gyógybarlanggá nyilvánított helyet fél órás, szervezett barlangtúrán lehet végigjárni egész évben, de még mindig vannak feltáratlan területei.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek