Vigyen egy tárgyat a Néprajzi Múzeumba!

Hozzon egy tárgyat! címmel új közönségprogramot indít a Néprajzi Múzeum a Véménd 1916-1920 - Egy falusi tanító fotográfiái című kiállításhoz kapcsolódva. A Hozzon egy tárgyat! felhívás és program a kiállításban szereplő közel száz éves fotográfiák egy-egy részletére reflektál: a fényképeken a falu lakói gyakran olyan tárgyat tartanak a kezükben, amely társadalmi helyzetükre, identitásukra, a felvétel készítésének alkalmára utal.

Ebből kiindulva a szervezők arra kérik a látogatókat, hogy vigyenek magukkal egy olyan tárgyat, amely sokat jelent a számukra, vagy a sajátjuktól eltérő másik kultúrára utal, majd a kiállítótérben berendezett alkalmi fotóműteremben fényképezkedjenek le vele - közölte az intézmény az MTI-vel.

A tárgyakhoz kötődő személyes történetekre is kíváncsiak, mivel a tárgyakhoz tartozó történetek egyfajta hidat képeznek. Mint írják, a "hídon átsétálva" a különböző kultúrák közötti viszonyok és kapcsolatok érthetőbbé válnak, ami által egy másik világ részletesebb, mélyebb képe tárul fel előttünk. A közönségprogramot április 13-án, június 22-én és szeptember 7-én lehet 14 és 17 óra között tartják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek