Tavaszi nagytakarítás a Vasúttörténeti Parkban

Tavaszi nagytakarítás a Vasúttörténeti Parkban

Tavaszi nagytakarításon esett át a Magyar Vasúttörténeti Park március 9-én és április 6-án. Az akcióban a MÁV Csoport önkéntes dolgozói – köztük felsővezetők – és családtagjaik működtek közre – áll a MÁV Zrt. sajtóosztályának közleményében.

A park jelentős költséget takarít meg a lelkes vasutasok segítségévelMÁV Zrt.

 A Budapest, Tatai út 95. szám alatti Magyar Vasúttörténeti Parkot először tavaly ősszel tették rendbe önkéntes akció keretében vasutasok. Idén a kertrendezési munkákban, gereblyézésben, szemétszedésben és gazolásban a márciusi időponton 50, április elején pedig mintegy 80 vasutas és családtagja segített.

A park jelentős költséget takarít meg a lelkes vasutasok segítségével, akik összegyűjtötték a pet palackokat és más hulladékokat, megmetszették az orgona- és díszbokrokat, murvát terítettek szét a sétautakon és a parkolóban, valamint lefestették a kerti padokat és asztalokat, a kiállított gőzmozdonyokat pedig átkenték.

Április elején mintegy 80 vasutas és családtagja tette rendbe a parkotMÁV Zrt.

 A Vasúttörténeti Park március közepén nyitott ki, és a szezon végéig, novemberig változatos programokkal várja a látogatókat. Április 13-án például hetedik alkalommal rendezik meg a Közlekedésbiztonsági Napot, azzal a céllal, hogy a gyerekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, a kerékpáros- és a tömegközlekedés alapszabályait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek