Húsvétmentes húsvét, vagy igazi falusi ünneplés?

Húsvéti csomagajánlatok a hazai szállodákban. Szilvásváradon hamisítatlan vidéki húsvéti ünnepléssel, Vonyarcvashegyen nyuszisimogatóval, Bikalon időutazással készülnek a húsvéti ünnepekre. Noszvajra az menjen, aki hallani sem akar a húsvétról, Mórahalomra pedig, aki az ortodox húsvétot tartja.

Nincs kedve otthon sonkafőzéssel és tojásfestéssel pepecselni? A hideg rázza már a locsolkodás gondolatától is? Vagy éppen ellenkezőleg: otthon kivitelezhetetlennek tűnő, igazi falusi húsvéton venne részt? Ha valamilyen okból nem akarja otthon tölteni a húsvéti ünnepeket, foglaljon szállást valamelyik hazai szállodában, és engedje, hogy kényeztessék. A Travelo kínálatában jelenleg nyolcvan húsvéti csomagajánlat szerepel, ezek közül választottuk ki öt kedvencünket.

Valami másra vágyik?
A teljes listát itt találja.

Igazi falusi bolondos húsvét Szilvásváradon

A Szalajka Liget Hotel népi ügyességi játékokkal, esti lámpás kirándulással, gyerekeknek mini színházzal, kézműves foglalkozásokkal és Szalajka-Mókus túrával készül a húsvétra. De a húsvéti kalács készítésének rejtelmeibe is beavatják a vendégeket, és gasztrodélutánt is szerveznek, ahol a helyi fogásokat lehet megkóstolni.

Galéria: Travelo Húsvét - 2013Fotó: Szalajka Liget Hotel**** / Travelo

A fenti programok mellett három éjszaka szállás, félpanziós ellátás, fejenként egy ezer forintos masszázskupon, tizenöt százalék kedvezmény az italfogyasztásból, és a helyi szolgáltatónál kedvezményeket biztosító Szilvásvárad Kártya is benne van az árban. Nagypéntektől húsvéthétfőig fejenként 52 000 forintba kerülnek a fenti programok. Térítés ellenében szaunaszeánszokra és amatőr barlangászok túrájára is lehet jelentkezni.

Felfedezések és kísérletek Noszvajon

Noszvajon, az Oxigén Hotel & ZEN Spában érdekes módon egy szó sem fog esni a húsvétról, semmi pirostojás, nyuszi vagy kölnivíz. Így ezt a hotelt a notórius húsvét-gyűlölőknek ajánljuk, már ha vannak ilyenek. Március 29-én, pénteken az érzékek birodalmába kalandoznak :„Illatokat keresünk, megvizsgáljuk milyen jó a hallásunk. Bekötött szemmel kóstolással tesszük próbára ízlelésünket. Hallásunkat és súlyérzékelő képességünket is kipróbáljuk!"

Március 30. a levegő napja, március 31. pedig a víz napja lesz. Április elsején, hétfőn pedig a gravitációról fog szólni a nap: készítenek ejtőernyőt és lanovkát is. A fenti programok természetesen leginkább a gyerekeket fogják lekötni, a szülőket japán teaceremónia, gyümölcskóstolás, szaunaprogramok, gyertyafényes relaxáció és vezetett meditációk várják. A húsvétmentes húsvét félpanziós ellátással, két éjszakára 49 900 forintba kerül fejenként.

Galéria: Travelo Húsvét - 2013Fotó: Agrianna / Travelo

Ünnep középkori díszletek között Bikalon

Bikalon, a Puchner Kastélyszállóban középkori húsvéton vehet részt az egész család. Március 30-án időutazásra invitálják vendégeiket a Reneszánsz Élménybirtokra, ahol az óvárosi céhes kézműves műhelyek működésébe pillanthatnak be a látogatók, és fergeteges lovas és madaras előadáson vehetnek részt. Március 31-én pedig locsolóbált tartanak.

Félpanzióval, két éjszakára 56 100 forintba kerül a fenti csomagajánlat. A felsoroltak mellett a gyerekeket játékkuckó, a felnőtteket térítés ellenében gyertyafényes fürdőzés várja.

Családi húsvét a Balatonnál

A vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton rendhagyó húsvéti ételkínálattal készül az ünnepre. De lesz húsvéti nyuszisimogató, levesbüfé, gerinctorna, aquafitness és péntek esti exkluzív fürdőzés is. Ezen koktélok, zene, gyümölcstálak, férfiaknak pálinkás, nőknek dolce vita szaunaszeánsz lesz a program.

Galéria: Travelo Húsvét - 2013Fotó: Zenit Hotel Balaton**** / Travelo

De részt lehet majd venni sárkánytűz vagy orosz rulett elnevezésű szeánszokon is, bár a nevük alapján mi nem sok jót sejtünk velük kapcsolatban. A félpanziós ellátás és a fenti programok mellett egy ezer forintos borkóstoló kupon és geochaching lehetőség is van a 44 901 forintos, három éjszakás fejenként fizetendő árban.

Ortodox húsvét Mórahalmon

Végezetül egy kakukktojás: a mórahalmi Colosseum Hotelben az ortodox húsvétot is megünnepelhetjük május 3-6. között. Az ünnepen ortodox hagyományoknak megfelelő ételválasztékkal várják vendégeiket.

Galéria: Travelo Húsvét - 2013Fotó: Colosseum Hotel**** Mórahalom / Travelo

Természetesen a Görögkeleti Szerb Ortodox templomban a vasárnapi húsvéti misén is részt lehet venni Szegeden, a transzfer árát tartalmazza a csomag. Három éjszaka, félpanziós ellátással és belépőjeggyel a Szent Erzsébet gyógyfürdőbe fejenként 43 500 forintba kerül itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek