Egye végig kedvezményesen Budapest csúcséttermeit!

Március 6-12. között három- és ötezer forintért próbálhatjuk ki Budapest legjobb éttermeit, és a legígéretesebb feltörekvő helyeket. A háromezres kategóriában olyan éttermeket találunk, mint az Olimpia, a Chez Daniel vagy a Peppers. Ötezer forintért pedig már a Nobuban, a Sofitel Paris Budapest éttermében, vagy a Gresham étteremben is jóllakhatunk.

Szívesen felfedezné azokat a menő fővárosi éttermeket, melyekről mindenki beszél, de az árlistára pillantva azonnal le is tett azok meglátogatásáról? Jó hírünk van: március 6-12. között a TableFree Éttermi Napok keretében egy fokkal barátságosabb árakon ehet jót a Nobuban, az Olimpában vagy éppen a Travelo által is letesztelt La Bodeguita del Medióban. Budapest legjobb éttermei közül több mint ötven vesz részt az akcióban, melynek keretében különleges háromfogásos menüt ajánlanak kizárólag a TableFree oldalon keresztül asztalt foglalók számára.

La Bodeguita del Medio
Galéria: TableFree
(Fotó: LBDM Budapest / Travelo)

A kedvezményes kínálatról és a résztvevő éttermekről a TableFree weboldalán lehet tájékozódni, a menük ára 3000 vagy 5000 forint lesz. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztató után a világkonyha megismertetésére specializálódott Lucullus Baráti Társaság elnökétől, Turóczi Gábortól megtudtuk, hogy a Blaha Lujza téri Courtyard by Marriott Hotel aljában található Oléo Pazzo háromezres menüjét mindenképpen érdemes kipróbálni.

Már csak azért is, hogy az elsők között teszteljük a helyet: a többség állítólag idegenkedik egy szálloda éttermébe csak úgy besétálni, így még nem túl sokan ismerik ezt az ígéretes olasz éttermet. A menüben egyébként többek között bélszín carpaccio, szürkemarha gulyás, lazacfilé grillezett polentával és ratatouille zöldségekkel kapott helyet, desszertnek választhatunk például sajttortát eperkompóttal. A másik titkos favorit a háromezres kategóriában a nU Bor és Bisztronómia, ahol például bodzás csirkemájsalátával, baconös nyúltekerccsel, vagy szilvahabos somlói galuskával készülnek.

Salaam Bombay
Galéria: TableFree
(Fotó: Páth Dániel / Travelo)

Az ötezres kategóriában mi a világ huszonharmadik legjobb szállodájának tartott Gresham éttermét próbálnánk ki, itt a menüben marinált lazacos nizzai saláta és párolt marhapofa kapott helyet, desszertnek pedig bármit kérhetünk a hely süteménykínálatából. Szintén ötezer forintért próbálhatjuk ki a japán Nobut, az indiai Salaam Bombay-t, a kínai Wang Mester Konyháját, vagy a kubai La Bodeguita del Mediót.

A TableFree Éttermi Napokkal kapcsolatos tudnivalókra egyébként a Hajós és az Ó utca sarkán található IMÁZS étteremben derült fény, pár falat szusi és egy kis csésze Casanova névre keresztelt, állítólag egyszerre antioxidáns és vágykeltő forró csokoládé fölött. A két hónapja nyílt étterem tulajdonosa, Mészáros Árpád Zsolt színész ugyanis a fúziós, thai-japán konyha elkötelezett híve az egészséges életmód jegyében.

IMÁZS étterem
Galéria: TableFree
(Fotó: mimi / Travelo)

A helyszínválasztás nem volt véletlen: ez a viszonylag új étterem is részt vesz az éttermi napokon, háromezer forintos menüvel készülnek. Ehetünk náluk hikkigai miszót, ami egy tradicionális japán miszo leves ízletes zöld kagylóval, sárgarépával, wakame algával és friss zöldhagymával. Második fogásnak jöhet például az abiko big maki, ami egy tempurázott garnélával és uborkával töltött maki, pirított szezámba forgatva, desszertnek pedig a vaníliafagylalt pankó morzsában sütve, eperöntettel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek