Gourmet borhétvége Tarcalon

A tarcali Andrássy Rezidencia márciusi első borvacsoráján a Patrícius Borház boraival várja a tavasz beköszöntét. A hétfogásos ínyenc menüsort kiváló borok teszik teljessé.

Az Andrássy Rezidencia Wine & Spa hazánk egyetlen ötcsillagos borhotele, mely a Tokaj- hegyaljai borvidék szívében várja vendégeit. A március 2-án megrendezésre kerülő exkluzív borvacsorán a nagy múltú Patrícius Borház borait Ravasz Barna ételkompozíciói kísérik. Az est házigazdája a borház birtokigazgatója Dr. Molnár Péter, aki a világ legősibb védett borvidékének nedűivel kalauzolja végig a vendégeket a hét fogásos menüsoron.

 

A szálloda étterme
Galéria: Tarcali gourmet hétvége
(Fotó: TriVial)

„A Tokaj-Hegyaljára jellemző, dűlők okozta sokszínűség tükröződik a borokban, bár többségük nem jelenik meg önállóan, házasításra kerülnek. Száraz boraink mint a Furmint, Sárgamuskotály és Hárslevelű a fajtára jellemző szép ásványosságúak, és gyönyörű gyümölcsös karaktert hordoznak. A késői szüretelésű borok legkiemelkedőbb értéke az egyensúly" – mondta el Dr. Molnár Péter, a birtok szakmai igazgatója.

„Egyik különlegességünk, a 2008-as késői szüretelésű Katinka a 2012-es Pannon bormustrán az aszúborok között került a legjobb 12 közé. Az aszúborok esetében nagy hangsúlyt fektetünk a dűlőszelekcióra gyakorlatilag minden aszúborunk dűlőválogatásként készül és – néhány különlegesség kivételével – csak később kerül házasításra" – mondta el a szakember.

A finom falatok után pedig jól esik megpihenni a szálloda gyönyörű wellness részlegében, ahol szaunavilág és barlangfürdőre hasonlító, hangulatos élménymedence várja a vendégeket. A fentiek mellett izgalmas vinoterápiás kezeléseken is részt lehet venni itt, hogy minden tekintetben a szőlőről szóljon a hétvége.

A vacsora menüsora
Patricius Hárslevelű Pezsgő, 2009
Amuse Bouche
Patricius Tokaji Furmint, 2011
Sertésszűz juhtúrós körözöttel, uborkasalátával
Patricius Tokaji Hárslevelű, 2011
Nyúlgerinc kéksajtos házi puliszkával, vargányamártással
Patricius Tokaji Sárgamuskotály, 2011
Bőrén sült fogasfilé parajos házi tésztával, tarlórépával
Patricius Tokaji 4 puttonyos Aszú, 2003
Gyömbéres mandarin sorbet pihentető
Patricius Tokaji Késői Szüretelésű „Katinka", 2011
Rózsaszínűre sült kacsamell csicsóka pürével, sütőtökkel
Patricius Tokaji 6 puttonyos Aszú, 2003
Diós csokoládé brownie madártejjel
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek