Átadták a megújult Egri Termálfürdőt

Hárompályás csúszdarendszer, bébi élménymedence és pihenő galéria is épült a felújított egri fürdőházba. A családbarát fürdő és a nyári medencék kialakításával most már egész évben várják a látogatókat.

Az "Egri Termálfürdő turisztika fejlesztése" elnevezésű projekt révén, az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Program keretében több új létesítményt hoztak létre több mint hétszáz millió forintból- írja a Turizmus Online.

 

Galéria: Egri TermálfürdőFotó: Turizmus Online

A pénteki sajtótájékoztatón a házigazda Eger Termál Kft. nevében Lugosi Dénes ügyvezető igazgató mondott köszönetet a fejlesztésben résztvevőknek. Kiemelte, hogy a beruházás összegének 49 százalékát az Európai Unió biztosította.

 

Csúszda, bébi élménymedence, pihenő galéria

 

A fejlesztéssel hárompályás, a XXI. századi követelményeknek megfelelő, korszerű technológiával kialakított csúszdarendszert építettek, medencével együtt. Emellett bébi élménymedencét is létrehoztak, ahol négy éves korig lubickolhtanak a fürdő legkisebb látogatói. Az időjárástól függetlenül, folyamatosan működő két medencés és pihenő galériás fürdőházzal is bővült a termálfürdő.

Megújították és megosztották a sokak által kedvelt úgynevezett gyógyvizes kavicsos medencét. Ennek köszönhetően a Török Fürdő közvetlen szomszédságában, egymástól elválasztott, úszásra alkalmas medencét, illetve egy sekélyebb ülőmedencét használhatnak ezentúl a strand északi részén letelepedő vendégek. A már korábban létesített gyermek medencét pedig játékos elemekkel egészítették ki. Szeptember végéig újra megnyitják a Hadnagy utca felőli immár akadálymentesített déli bejáratot is. Így nem kell nagy kerülőt tenniük azoknak, akik közeli autóbusz parkoló felől érkeznek a fürdőhöz.

Lugosi Dénes hangsúlyozta, hogy a fejlesztési projekt megvalósításával bővítették az Egri Termálfürdő kínálatát, a szezonális jelleget pedig csökkentik a családbarát fürdőház átadásával. Emellett a nemrég felújított Török Fürdővel együttműködésében három generáció kiszolgálására alkalmas szolgáltatásokat nyújtanak. Arra törekszenek, hogy nyáron a strandolási lehetőségek széles skáláját, ősztől tavaszig pedig a gyógy-wellness szolgáltatásokat ajánlják vendégeiknek.

 

Eger platánfája is viszi hírnevét Európában

 

Eger nemcsak a minőségi borok, hanem egyre inkább a gyógyfürdők városa is - jelezte Habis László polgármester. A fürdő területén a korábbi években is folytattak fejlesztéseket, a most megvalósult, több mint hétszáz millió beruházással viszont komplett szolgáltatásokat nyújthatnak. Így a termálfürdő még versenyképesebbé válik az észak-magyarországi térségben. A polgármester azt is hozzátette, hogy idén Eger elnyerte az "Európa fája" elismerést a a gyógyfürdő területén található platánnal, amely Eger idegenforgalmi jellegét tovább erősíti.

 

Kattintson a felújított Egri Termálfürdőről készült képekért!
Galéria: Egri Termálfürdő
Fotó: Turizmus Online

A továbbiakban a fejlesztések műszaki hátteréről a kivitelező Imola Konstrukt Kft. ügyvezető igazgatója, Takács Tibor számolt be. Emlékeztetett, hogy gyakran a szeszélyes időjárási körülményekkel megküzdve igyekeztek szervezetten dolgozni. Mindez jelentős szakmai feladatot jelentett a társaság dolgozóinak. De bíznak abban, hogy a megújult gyógyfürdőben pihenni vágyó vendégek közül sokaknak szereznek örömet.

 

Eger belvárosában van, ezért is népszerű

 

A tájékoztatók után Lugosi Dénes mutatta be a vendégeknek a termálfürdő új létesítményeit. A Turizmus Online kérdésére az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az említett fejlesztésekkel az Egri Termálfürdő Észak-Magyarország különleges létesítménye lett, mert a belváros közepén helyezkedik el és könnyen megközelíthető. A tervezést a D-tér Kft. szakemberei végezték, akik már korábban is "megálmodói" voltak olyan építményeknek, amelyek ma is működnek a fürdő területén.

Habár az is kiderült, hogy 2004. és 2011. között visszaesett a fürdő látogatóinak száma, tavaly már 83 ezer vendéget számoltak, ami nagyon jó eredménynek számít. Annak ellenére, hogy az idén a hazaiakon kívül sok lengyel, szlovák, cseh és holland turista keresett kikapcsolódást a fürdőben, az elmúlt időszak kedvezőtlen időjárása miatt eddig a tavalyitól 30 százalékkal kevesebben látogatták az Egri Termálfürdőt. Lugosi Dénes ugyanakkor bízik abban, ha javul az időjárás, ezt a lemaradást még behozhatják és elérhetik a tavalyi vendégszámot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek