Kutyafuttatás és wellness egy helyen

Az öt legjobb állatbarát szálloda. Óriási parkban, végtelennek tűnő szántóföldön vagy vadregényes erdőben sétálna szívesebben kutyájával? A kirándulás után a Hasik Hotelben családias kiszolgálás, a Hotel Caramellben különleges kezelések, a Hunguest Hotel Freya-ban pedig gyógyvizes fürdőzés várja.

Itt van az igazi ősz, és vele a tökéletes kirándulóidő is. Ha a nyáron nem éltük fel a költségvetésünk teljes pihenésre szánt részét, érdemes belföldön túrázni egyet, akár állatainkkal együtt. Míg a vakáció alatt inkább tűnik állatkínzásnak magunkkal hurcolni lógó nyelvű, bágyadt házikedvencünket, ősszel már az állatok is jobban élvezik a kiruccanást a gazdival. Hova induljunk, ahol nemcsak minket, de a velünk utazó négylábúakat is szívesen fogadják? Íme az öt legjobb hazai állatbarát hotel a Travelo szerint.

Termálvíz, gyönyörű park, elégedett gazdi

A Danubius Health Spa Resort Sárvár erőssége a csodás környezete. A szálloda kertjéből nyíló kilenc hektáros gyönyörű park mellett a jótékony hatású sárvári termálvíz és a családias hangulat jelenti a ház fő vonzerejét. Kicsit régi szálloda, de nem rossz értelemben. A bejáratott, jól működő hotelt a vendégek nagyon kedves személyzettel, tökéletes kiszolgálással, kiemelkedő ételkínálattal jellemzik. Világos, egyszerű berendezésű szobáiban macskánk vagy kutyánk is megszállhat velünk, a fent említett parkban pedig jókat játszhatunk vagy sétálhatunk a velünk utazó állattal. Standard kétágyas szobában 20 100 Ft / fő / éjtől kapunk itt szobát.

Danubius Health Spa Resort Sárvár szoba
Galéria: Állatbarát hotelek
Fotó: Danubius Health Spa Resort Sárvár / Facebook

Elegáns, családias, állatbarát

Szintén családias hangulat jellemzi a 38 szobás Hasik Hotelt is, ami a Bakony nyugati lankáin megbúvó Döbrönte nevű, barátságos kis faluban található. A vendégeket konferenciaterem, étterem, bár, salakos teniszpályák, külső medence és fedett uszoda, szauna, pezsgőfürdő, szolárium, fitneszterem várja. Az elegáns, bordó színvilágú szobák annak ellenére ragyogóan titszták, hogy bárki magával viheti ide kutyáját, macskáját, hörcsögét is. "A hotel egy kis gyöngyszem. Barátságos, ragyogó tisztaság, finom ételek, kedves dolgozók, a wellnes részlege szerintem kitűnő. Csendes, igazi kikapcsolódásra alkalmas hely, de kirándulni is lehet. A hotel fölött magasodik a Szarvaskői várrom, nagyon szép a kilátás" – dicsérte a helyet Tunde65 az Ongón. Standard kétágyas szobában 18 000 forint / fő / éjtől szállhatunk meg itt.

A döbröntei Hasik Hotel a velünk utazó négylábúaknak is remek hely
Galéria: Állatbarát hotelek
Fotó: Hasik Hotel / Facebook

Házikedvencek kiruccanása az egykori ménesbirtokra

A gyerekbarát hotelek közt is különdíjasként szerepelt a mesebeli környezetben fekvő Szépalma Hotel, ami Szépalmapusztán – az Esterházy család egykori ménesbirtokán – a Magas-Bakony erdőségeiben, a Kőris-hegy szomszédságában található. Kanyargós erdei út vezet fel ide Zircről. A hely a nyugalomra és a természet közelségére vágyó családoknak lehet ideális. A gyerekeket az itt lakó állatsereglet fogja levenni a lábáról: vannak mangalicák, szürkemarhák, mókusok és lovak. Ez utóbbiakkat nemcsak nézni vagy simogatni lehet, hanem lovagolni is indulhatunk. Persze aki nem éri be az itt lakó állatokkal, sajátját is magával hozhatja. A visszafogottan elegáns hotelből kellemes sétákat tehetünk kutyánkkal a vadregényes környéken. Kétágyas szobát 14 750 forint / fő / éjtől kaphatunk.

Kutyafuttatás a szántóföldön, holisztikus kezelés a wellnessben

A Hotel Caramell nyugodt környezetben, a világhírű Büki Gyógyfürdőtől mindössze 600 méterre található. Ez az ország első holisztikus gyógy- és wellness szállodája. Elsőként itt lehet egy helyen igénybe venni a gyógyászati és wellness kezeléseken túl, teljes körű természetgyógyászati, holisztikus és ezoterikus szolgáltatásokat is. A korábban itt megszállt vendégek a hely megnyugtató hangulatát és a belső wellness részleg ízléses kialakítását dicsérik. Azzal már kevésbé voltak megelégedve, hogy a hotel egy szántóföld közepén található. Bár aki házikedvenccel érkezik – macskát és kutyát tudnak fogadni –, itt biztosan megfuttathatja. Kétágyas szoba 16 400 forint / fő / éjtől foglalható.

Hotel Caramell, wellness részleg
Galéria: Állatbarát hotelek
Fotó: c-travel

Ne csak Ön pihenjen Zalakaroson, vigye a macskát is!

A Hunguest Hotel Freya a termálvízéről híres Zalakaros központjában, a fürdő szomszédságában – azzal közvetlen összeköttetésben –, egy szépen gondozott parkban található. A Budapesttől 200 kilométerre fekvő település autópályán könnyen megközelíthető, de a busszal érkezőknek is jó hír, hogy közvetlenül a szálloda előtt van a megálló. A hotel 150 kétágyas szobája és 12 apartmanja részben légkondicionált, fürdőszobával, gardróbbal, erkéllyel, telefonnal, televízióval, vezeték nélküli internet csatlakozással és minibárral rendelkezik. Természetesen itt is szívesen látott vendégek az ebek és a macskák.

Hunguest Hotel Freya
Galéria: Állatbarát hotelek
Fotó: c-travel

A szálloda vendégei napi többszöri átjárásra jogosultak egy zárt folyosón keresztül a Gránit Gyógyfürdőbe. "A szobák tiszták, a személyzet pedig segítőkész volt. A karosi és környéki programokról bőséges tájékoztatást kaptunk. Kipróbáltuk a kisvasutat és elmentünk a közeli Kis-Balatonra is" – írja ani25 az Ongón az itt töltött pihenésükről. Kétágyas superior szobában már 17 800 forint / fő / éjtől lakhatunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek