Ökonapot tart a National Geographic a Millenárison

Ökoprogramok, koncertek és szakmai konferencia várja az érdeklődőket kicsiktől a nagyokig szeptember 15-én az Ökonapon a Millenáris parkban.

 Kerüljünk egyensúlyba! Fenntartható-e a Föld, a mi világunk? Hogyan élhetünk környezettudatosan, hogy minél tovább használhassuk bolygónkat? – ezekre a kérdésekre keresi majd a választ a National Geographic Ökonapja szeptember 15-én Budapesten, a Millenárison.

Cseh Laci, Keleti Andrea, Till Attila és Szalóki Ági is fontosnak tartja az Ökonap célkitűzéseit
Galéria: Ökonap
(Fotó: Just Creative)

 „Kulcsszavunk ezúttal egyszerű: egyensúly. Ennek fontossága mindennapjainkban is unos-untalan fölmerül. Csakhogy elvesztettük ezt az egyensúlyt, és nem találjuk; egyelőre csak problémáink, kérdéseink szaporodnak" – kezdte a National Geographic vezető szerkesztője, ifj. Vitray Tamás. „ Hiába mennek közhelyszámba, ezeket a kérdéseket vesszük elő az Ökonapunkon. Mert amíg baj van, amíg nem találunk jó megoldásokat, addig az a dolgunk, hogy egyfolytában kérdezzünk, tanakodjunk."

A tartalmas programok között Dr. Juhász Árpád, geológus kalauzolja majd a látogatókat, akitől megtudhatjuk, merre tart az emberiség, milyen gyorsan változnak a körülményeink, és hogyan tudunk alkalmazkodni. Az Ökonapon azt is megtudhatjuk, hogy mennyire fenntartható az energiafelhasználásunk. Megismerkedhetünk az óbudai Faluház korszerűsítésének eredményeivel, és képet kapunk a passzív házak illetve az alacsony energiafelhasználású házak jelentőségéről. Az egyensúlyra törekvés jegyében felmerül a lakosság szerepe a hulladékgazdálkodásban, a közösségi kertek, az alternatív élelmiszervásárlási rendszerek és a helyi pénz kérdésköre is.

A rendezvény kulcsszava az egyensúly - épp Cseh Laci próbálja megtalálni
Galéria: Ökonap
(Fotó: Just Creative)

 „Tavaly zseniális volt az Ökonap, rengeteg család jött el, mindenki nagyon élvezte, és egészen élénk viták bontakoztak ki. A saját gyerekeimen és unokáimon látom azt, hogy ők mennyivel közelebb vannak egy józanabb életvitelhez. Engem például az unokám szoktatott rá a szelektív hulladékgyűjtésre. Ezért is jó, hogy egy ilyen rendezvényen több generáció közösen vehet részt a programokon" – mesélt a élményeiről a geológus.

Az érdeklődők színes, aktív programok segítségével ismerkedhetnek egész nap korunk problémáival, a hangulatért pedig többek között a Kaláka, a Kerekes Band, Szalóki Ági és a The Carbonfools felelnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek