Biciklitúra vakokkal a Balaton körül

Idén második alkalommal indul augusztusban Balaton körüli biciklitúrára a Mozdulj! Egyesület csapata. A kerékpárosok tandemekkel vágnak neki az útnak, ugyanis a távot látássérült társakkal teszik meg. A háromnapos kirándulás augusztus 17-én indul Boglárlelléről - olvasható az egyesület sajtóközleményében.

„Már tavaly sok emberhez eljutott a biciklitúra híre, így bátran állíthatom, hogy remek csapat gyűlt össze a rajtnál" – mesélte dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Egyesület elnöke. – „Az idei túrát kiterjesztettük, így más látássérültekkel foglalkozó egyesületek is csatlakoztak a kiránduláshoz. A programok ezúttal is nagyon színesek lesznek: már a rajt után, Siófokon vendégül lát bennünket a Vakok Egyesületének elnöke egy vadpörkölttel, és ez még csak a kezdet.

Indulás!
Galéria: Biciklitúra vakokkal a Balaton körül
Kék-Ezüst Kommunikáció

 Több városban is megállunk, ahol a polgármester köszönt bennünket, Keszthelyen éjszakai városnézést tervezünk, Tihanyban pedig az apátságot szeretnénk meglátogatni. Tervben van ezen kívül borkóstolás a Balatonalmádi Borfesztiválon, különböző gasztronómiai programok, és a tavaly elültetett emlékfáknál is tiszteletünket tesszük."

Az egyesület nem a vakok és gyengén látók fogyatékosságára akar fókuszálni, hanem hogy megtanítsa az embereket, miként lehet egyenlőként élni egymás mellett. „Biciklitúránk célja a sport és a közös élményszerzés mellett a figyelemfelkeltés is. Már tavaly bebizonyítottuk, hogy a sport közelebb hozza egymáshoz az embereket – legyen szó egészséges vagy fogyatékos emberekről. Fontos ismeretségek, sőt barátságok szövődtek, melyek egy év alatt még szorosabbá váltak, így idén baráti társaságként vágunk neki az útnak, amire szeretettel várunk mindenkit.

A tavalyi csapat
Galéria: Biciklitúra vakokkal a Balaton körül
Kék-Ezüst Kommunikáció

 Szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy a látássérült társaink nem sajnálatot várnak, hanem azt, hogy egyenlőként kezeljék őket. Emellett pedig a csapatunk segítségével olyan élményben szeretnénk részesíteni őket, amit a látássérültek csak segítséggel tudnak átélni: a biciklizés, a szabadság, a friss levegő nyújtotta, semmihez sem hasonlítható, felszabadító érzését" – tette hozzá dr. Tálos Marianna. A Mozdulj! Egyesület céljául tűzte ki, hogy a jövőben országos méretűvé terjesszék a programot, és különböző pontokról induljanak hasonló túrák.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek