Elkezdődött az első Hévízi Borünnep

Augusztus 13. reggeltől augusztus 20. estig tart az első Hévízi Borünnep. A fürdővárosban nem csak a boroké lesz a főszerep, a magyar könnyűzenét kedvelők is jól szórakozhatnak.

„Régen látott színes programok lesznek a nyolc nap alatt, a jó fellépők, jó borral, jó hangulattal és finom ételekkel keverednek, amiből csak valami kiváló kerekedhet a Hévízre látogatók számára. És nem szabad elfelejteni, hogy a rendezvény szakmai házigazdája Bodri Orsi lesz, aki a 2011-es év ifjú borásza címével büszkélkedhet, biztosan sokat tanulhatnak tőle az érdeklődők" – mondta el Váczi Gergő műsorvezető, a rendezvény házigazdája.

TriVial

 Hévízen a Deák téri borházaknál kóstolhatják végig az italokat a vendégek, ahol nem csak a helyi bortermelők mutatkoznak be, hanem az ország legtöbb régiójának borai képviseltetik magukat. A Borünnepre látogatók megismerhetik a Fritmann Borászat (Soltvadkert), a Wunderlich Pincészet (Villány), a Csordás-Fodor Pincészet (Somló), a Konyári Pincészet (Dél-Balaton), a Borbély Pincészet (Badacsony), a Juhász testvérek Pincészete (Eger), a Bodri Pincészet (Szekszárd) és a Kertész Családi Pincészet (Etyek) borait. Akik nem csak a borra, hanem a tudásra is szomjaznak, részt vehetnek egy kóstolóval egybekötött borszemináriumon a Városi Könyvtárban 18-án és 19-én.

TriVial

 A 8 nap alatt a 19 könnyűzenei fellépő között lesz a KFT, Demjén Ferenc, az Irigy Hónaljmirigy, a Tátrai Band és Fenyő Miklós is. Augusztus 18-án Neonparádét tartanak amely helyt ad a veteránautó és rock and roll felvonulásnak, Sipos F. Tamás, Kovács Kati, a Dolly Roll koncertjének és elmaradhatatlan programként Dévényi Tibi bácsi retro diszkójának is. A vendégek természetesen az augusztus 20-i tűzijátékról sem maradnak le: ez lesz a záróakkordja fesztiválnak Hévízen.

A teljes program megtalálható a www.west-balaton.hu/programok/hevizi-borunnep oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek