Homokanimáció és törökös divatbemutató Egerben

Egerhez kötődő produkciókat, népzenei elemeket modern hangzásvilággal keverő zenekarok koncertjeit, de még török ihletésű divatbemutatót is láthatnak azok, akik a hétvégén Egerbe látogatnak.

Holnaptól különleges, múltidéző, mégis modern Történelmi Vigassággal várják a látogatókat Egerben a Dobó téren. "A július 20-22. között megrendezésre kerülő fesztiválra meghívott előadásokat a múlt hagyományainak újraértelmezése, a folklórkincs elemeinek modern alkalmazása jellemzi. A fesztivál alcíme – Múlt a mában – is azt jelzi, hogy a korábbi évek autentikus megjelenítési módjával szemben, idén a modern feldolgozások kerülnek előtérbe, ami lehetőséget ad rá, hogy fesztivál a fiatalabb közönséget is megszólítsa" – írják a szervezők.

Az Egri Történelmi Vigasságokra több speciális, csakis Egerhez kötődő produkció is született. Cakó Ferenc homokanimációval dolgozza fel az Egri Vár viadalát, a Kiégő Izzók Vizuális Csoport a középkori Eger hangulatát megidéző fényinstallációt készített, de az Attraction Látványszínház feketeszínházi előadása is egri témára épül.

Cakó Ferenc
Galéria: Történelmi Vigasságok Eger
PR&kommunikáció, Egri Történelmi Vigasságok

 Zenében a Holdviola, az erdélyi TransylMánia, a miskolci Bohemian Betyars, az egri Rejtező és a Blackrose Night zenekarok építenek a folklórra, de modern hangzásban, mai irányzatokkal megspékelve. A népzene keveredik a kemény rockos vonallal, de feltűnik az alternatív, a punk, a ska, a cigány, a balkán népzene is. Táncban a HunKunDance és az Everdance koreográfiája merít a Kárpát-medence gazdag néptánc kincséből.

A tűz éltető és pusztító motívumai elevenednek a Sárkánylányok, a Lángvirág és a Magma Tűzszínházak előadásaiban. A tűz ébredése mitikus mozgásszínház, az Arcok a tűzben produkcióban profi táncosok, artisták és képzőművészek dolgoznak együtt, a Galagonya pedig egy impresszió Weöres Sándor versére, videó-animáció és elektronikus zene segítségével.

Galéria: Történelmi Vigasságok EgerPR&kommunikáció, Egri Történelmi Vigasságok

 A Török örökség divatbemutatón Bulla Márta iparművész kollekciójában olyan – utcán is hordható – ruhákat csodálhatunk meg, amelyek ihletője a török viselet. A kicsiket pedig gyermekelőadásokkal, koncertekkel – Katáng Zenekar, Harlekin Bábszínház, HOPPart Társulat, Babszem Jankó Gyermekszínház – kézműves játszóházzal, kirakodó vásárral várja az Egri Történelmi Vigasságok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek