Barackos buli Boldogkőváralján

Családosoknak és gasztro-fanoknak egyaránt jó móka lehet ellátogatni július 14-én Boldogkőváraljára. Itt rendezik meg az I. Gönci Barack Fesztivált, ahol minden erről az édes gyümölcsről szól.

Barackos bulira vágyik, mert a Pálinkafesztiválon még nem volt elég? Vagy éppen ellenkezőleg: túlzottan tájidegennek tartotta, hogy Budapest közepén kapjon barack-túladagolást? Mindkét esetben a Zemplén lankái közt megrendezésre kerülő I. Gönci Barack Fesztiválon a helye július 14-én, Boldogkőváralján. A fesztivál az eredetvédett gyümölcsök népszerűsítése, a helyi hagyományok őrzése és a helyi gazdák erősítése céljából jött létre. A szervezők új rendezvény-etalont szeretnének bevezetni a falunapok helyett, valódi gasztronómiával, helyi termékekkel.

Barack-túladagolásra felkészülni!
Galéria: I. Gönci Barack Fesztivál
(Fotó: bozsaedozsó / Indafotó)

Az I. Gönci Barack Fesztivál a zempléni táj, a csak ezen a vidéken ennyire zamatos ízű kajszibarack és az életöröm ünnepe lesz – ígérik a szervezők. 2012-ben a Bestillo Pálinkaház és Boldogkőváralja összefogott, hogy ezeken a napokon baracklekvárt, pálinkát és barackos ízvilágú borokat kóstolhasson boldog-boldogtalan.

A családosokat számtalan gyermekprogram várja, varázslatos, természetközeli helyszíneken. Barackos játszóházzal, játékkommandóval, dombon magasodó, középkori várral, Levente Péterrel, kézműves foglalkozásokkal, gurulós kisvonattal, rotyogó, nagy üstökkel, barackvelőt kavargató nagymamákkal, száj széléről édes baracklekvár-nyalogatással. A pálinkabarátokat, a gasztronómia rajongóit és az egyéb hedonistákat Badár Sándor, látványfőzde-látogatás, barackos hangulatú borok, jazzkoncertek és a környék legendás éttermeinek kínálata várja.

Boldogkőváralja
Galéria: I. Gönci Barack Fesztivál
(Fotó: H1N1 / Indafotó)

A rendezvény Facebook eseményét erre, a részletes programkínálatot pedig erre találja.

Hasznos információk
A jegyeket helyben lehet megvásárolni, a Bestillo Pálinkaházban, és a Vár területén.

A jegyhez a következő jár:
• Egy Gönci kajszi barack
• Kisvasút használat a helyszínek között
• Belépő a várba, tájházba, a koncertekre és az összes programra

Jegyárak:
Felnőtt (14 éves kor fölött) 1500 forint
Gyerek (3-14 éves korig) 800 forint
Gyerek (3 éves kor alatt) ingyenes
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek