Wellnesshétvége néhány órába sűrítve

A Travelo csapata a Kossuth térhez közeli Magnolia Day Spában próbálta ki az expressz wellness műfaját. Kinek ajánljuk és milyen időtartamban az élményt? Beszámolónkból kiderül.

Egy kis felfrissülésre vágyna, nyugtató masszázzsal, teázgatással, szaunázással és bugyogással a jakuzziban, ideje viszont semmi? Önnek találták ki a day spa intézményét! Főleg, ha még megfelelő kerete is van hozzá. A Travelo kipróbálta egy délelőtt erejéig a Magnolia Day Spa szolgáltatásait, amitől aztán úgy lelazultunk, hogy alig bírtunk hazavánszorogni.

A day spa lényege, hogy kellemes, nyugis, luxusszállókra emlékeztető környezetben tölthetünk el pár órát, hogy aztán felfrissülve térjünk vissza a mókuskerékbe. Főként azoknak való, akik egy sokcsillagos hotel szolgáltatásaira vágynak, ám nincs idejük arra, hogy el is utazzanak egy vidéki wellness szállodába. Bár klassz megoldásnak hangzik időhiány esetére, Magyarországon egyelőre nem igazán népszerű ez a fajta kikapcsolódási mód.

A teaházFotó: Páth Dániel / Travelo

„A day spákba járó budapestiek többsége inkább rekreációs célzattal jár masszázsra. Illetve sok üzletember is ellátogat ezekre a helyekre, ők főként az ebédidőben ugranak ki egy expressz stresszoldó vagy frissítő kezelésre, így nálunk is ez a jellemző" – mondta el Kerekes Nóra, a Magnolia Day Spa értékesítési vezetője. A külföldiek már jobban ismerik ezt a fajta pihenési módot, főként a skandináv országokból érkezik sok turista a belvárosi Magnolia Day Spába.

Mi egy álmos hétfő délelőttön látogattunk el a Zoltán utcai létesítménybe. Bejelentkezés után követtük Kerekes Nórát, aki körbekalauzolt a helyen. Elsőre furcsán hangzik, hogy egy Kossuth térhez közeli alagsorban találhatja meg az ember a béke szigetét, pedig tényleg így van. A terek tágasak, hangulatosan megvilágítottak, igényesen berendezettek. Szerencsére nem vitték túlzásba a díszítést, inkább a "kevesebb néha több" alapelve vezérelhette a berendezőket. De nincs ezzel semmi baj, nagyon szép lett a végeredmény. Az öltözőszekrényben mindenkit puha köntös, papucs és fürdőlepedő vár, de a jakuzzinál és a szaunáknál is találunk bőven törölközőt és szaunakendőt, látszik, hogy nem spórolnak az ilyesmin.

A páros kezelőFotó: Páth Dániel / Travelo

A kezelőhelyiségek egy folyosóról nyílnak: van itt kozmetika, egyéni masszázsszoba és páros masszázsra alkalmas hely is. Ez utóbbiban egy nagy jacuzzis kád várja a párokat, ahol a közös ázás után egyszerre masszírozzák meg őket. A folyosó végén van a kedvenc helyünk: a teaház. A boltíves teremben olyan jól oldották meg a hangulatvilágítást, az ablakok kialakítását, hogy egy pillanatig nem jut az ember eszébe, hogy egy pincében lenne. Az eredeti téglás mennyezet még egy kicsit dob a hangulaton. Ha befizettünk egy kezelésre, vagy csak a wellness használatára (a kezeléshez ez utóbbi is jár, négy órát maradhatunk) a teaházat is korlátlanul élvezhetjük. Remek teákat kóstolhatunk, melyeket a szakmában öreg motorosnak számító Vörös Oroszlán Teaház biztosít, de vannak kitéve gyümölcsök, sütemények, rágcsálni valók is, ezekből bármennyit befalhatunk.

Ha tovább állunk a teaházból, a wellness részlegbe jutunk. Itt egy nyolcfős jakuzzi, egy Kneipp-taposó, és infra-, bio- illetve finn szaunák várnak. Ugyanitt kapott helyet a pedikűr-manikűr részleg – jó hír, hogy akkor is ingyenes a wellness használat, ha csak egy manikűrre ugranánk be – és az a kezelő is, ahol a bőrradírozásokat végzik. A különleges, alulról fűthető, mozaikos asztalon fekvő célszemélyt dögönyözik és öntözik vízzel ezen a helyen – állítólag az élmény feledhetetlen.

Különleges anyagokkal történik a kezelésFotó: Páth Dániel / Travelo

Miután megismertük az egész létesítményt, Nóra a teaházban mesélt nekünk egy kicsit a másfél éve nyílt Magnolia Day Spáról. Megtudtuk tőle, hogy fontos a privát hangulat, körülbelül tíz főnél teltházat hirdetnek, hogy a vendégek ne zavarják egymást. Lehet klasszikus svéd és tartásjavító masszázsokat is igénybe venni egészségügyi célzattal, de amitől igazán különleges ez a hely, azok a különféle egzotikus kezelések. Kennek itt az emberre csokoládét, kaviárt, olívaolajat, szóját, bazsalikomot, dögönyözik bambuszrudakkal, de csicseriborsóval és más gyógynövényekkel töltött zsákocskákkal is.

Ez utóbbit jelen sorok írója is kipróbálta – a masszázs amúgy Pindasweda misztikus rituálé névre hallgat – és tényleg remek volt. Nem csak a felmelegített, mókás gyógynövényes zsákocskákkal masszíroztak, de jól átgyúrták például a mindig fájós hátamat is. Sőt, az egyórás kezelésbe némi életvezetési tanácsadás is belefért, úgyis, mint hogy mennyi vizet kéne optimálisan fogyasztanom, vagy hogy milyen testmozgást javasolna a szuper masszőrhölgy (ezúton is köszi Marosi Zsuzsinak). Nagyon tetszett, hogy Zsuzsi egyből felvette a ritmusomat, kedvesen elbeszélgetett velem, így nem kellett egy órán keresztül partra vetett halként némán feküdnöm az asztalon, amit ki nem állhatok. Később azért megtudtam azt is, hogy aki viszont teljes csendre vágyik, azt is megkaphatja, szóval a felesleges csacsogástól sem kell tartania annak, akit viszont ez zavarna.

Kerekes Nóra, a Magnolia Day Spa értékesítési vezetője a helyről mesél újságírónknakFotó: Páth Dániel / Travelo

A lazító masszázs után átsétáltam egy kis szaunázásra és jakuzzizásra, majd sajnos haza kellett indulni, várt a munka. Itt rontottam el: nem véletlen, hogy a masszázs után még négy órát lehet használni a wellness részleget, szükség is van rá. Ha magam elé bámulhattam volna még órákon keresztül a teaházban, tényleg úgy éreztem volna magam, mintha egy hétvégényi kikapcsolódás lenne mögöttem. Így viszont a dolgos élet pörgős tempója kissé sokkosan hatott rám a lazulás után. Emiatt az expressz élményt is inkább azoknak ajánlanám, akinek egy délutánja azért akad egy kis pihire, nekik viszont nagyon.

Mi mennyi?

A misztikus, egzotikus kezelések 13 900 és 34 900 forint között mozognak. A legrövidebb félórás, a leghosszabb kétórás masszázs, a legkölönbözőbb anyagokkal és technikákkal.

A terápiás kezelések 8 900 forinttól indulnak, a legdrágább 16 900 forintot kóstál. Fél-, háromegyed- és egyórás masszázsok közül lehet választani. Van itt hátmasszázs, nyirokmasszázs, testtartást javító masszázs, de még kismama masszázs is.

A testradírok 13 900 és 19 900 forint között mozognak, mézes-sós, kókuszos, tőzegiszapos és kávés is van.

A húszperces fürdők virágszirmostól kókusztejesig 6000-11 500 forint között mozognak, attól függően, hogy egy vagy két ember veszi őket igénybe.
Az ebédszünetben megejthető expressz hát-, arc- és fejmasszázsok, illetve lábfrissítő kezelések egységesen harminc percig tartanak és 8900 forintba kerülnk.
A páros rituálék 26 900 - 36 900 forint között vannak, a masszázs hossza és típusának függvényében.

A wellness részleget és a teaházat 5500 forintért használhatjuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek