Ingyenes, vízközpontú gyereknapi programok a Margitszigeten

Vízipisztollyal előidézett mini-árvíz, látványos hidrológiai kísérletek, makettezés, vaktérkép, kvízjátékok és kézműves foglalkozások várják a családokat május 27-én a Holdudvarban.

Játékos családi eseménnyel folytatódik a Danube Flow-Hív a Duna! programsorozat, amelynek célja, hogy élményekkel csábítsa vissza a budapestieket a folyópartra. A Nemzetközi Gyermeknapon, vagyis május 27-én, vasárnap szórakoztató módon, a tudományos ismeretterjesztés jegyében kínálnak programokat a Margitszigeten.

A vízé lesz a főszerep
Galéria: vizes gyereknap
Monkey Business Images / Northfoto

 A Holdudvarban délelőtt 10-től 16 óráig folyamatosan be lehet kapcsolódni a Meríts a Dunából! című vetélkedőbe. A négy állomásból álló játékban először Dunával kapcsolatos kvízkérdésekre kell válaszolni, majd egy Duna-maketten kell helyesen elhelyezni a budapesti hidakat és épületeket. A harmadik állomáson a néhai Öveges professzort idéző egyszerű, de látványos hidrológiai és fizikai kísérleteket mutatnak be, míg az utolsó helyszínen a gyerekek vízipisztolyokkal és vízikardokkal mini-árvizet idézhetnek elő. A résztvevők kisebb ajándékokat kapnak. A programot az ELTE egykori és jelenlegi geográfus hallgatói állították össze, akik közül többen hidrológia szakirányon is tanultak.

Kreatív feladatokkal várják az aprónépet
Galéria: vizes gyereknap
KultúrAktív Egyesület

 Az ingyenes gyereknapi programban a KultúrAktív Egyesület is részt vesz, amely épített környezeti neveléssel foglalkozik. A Holdudvarban a gyerekek megismerhetik a Margitsziget közkedvelt épületei, például a Víztorony és a Hajós Alfréd Uszoda történetét és funkcióit. A kézműves asztalnál ezután új épületeket tervezhetnek, vághatnak, ragaszthatnak, rajzolhatnak, színezhetnek, és szelektív hulladékból, például papírdobozokból el is készíthetik a maketteket. A családok szintén a Holdudvarban tesztelhetik le folyóismereti tudásukat egy vaktérképen, és tápláléklánc bemutatót is láthatnak a Duna élővilágáról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek