Helytörténeti sétára hív a Városmajor utca

Helytörténeti sétára hív a Városmajor utca

Helytörténeti sétára invitáló utcai tablósorozatot helyeztek el a XII. kerületi Városmajor utcában. A kilenc ismertető tábla a Magyar Jakobinusok terétől a Szent János Kórházig vezeti végig az érdeklődőket, történetekkel, archív képekkel bemutatva egyebek mellett a Barabás-villát, a Városmajort, a Szívszanatóriumot és a Fogaskerekű vasutat.

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény remek kezdeményezését ősszel tovább folytatják: a kerületben járó villamosokon helyeznek majd ki ismertetőket arról, hogy melyik megálló környékén milyen szobor, érdekesség van. Illetve tovább folytatják a helytörténeti tablók kihelyezését is a Költő utcában, valamint a Böszörményi úton.

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény vezetője, Balázs Attila arról számolt be az MTI-nek, hogy a városrészben rendszeresen szerveznek helytörténeti sétákat az erdei tanösvények mintájára, az új kezdeményezéssel pedig a kerület egyik legforgalmasabb, zajosnak és porosnak tartott útvonalának értékeire akarták felhívni a figyelmet.

A kezdeményezést mi is példaértékűnek tartjuk, és szívünk szerint ösztönöznénk minden önkormányzatot, hogy támogassák a hasonló akciókat minden fővárosi kerületben. Hiszen a lakhelyünkön turistáskodni is remek dolog, nem csak ismeretlen tájakon!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek