Bicajos poptörténeti túra Budapesten

A túrán idegenvezetők helyett a magyar poptörténet fontos személyiségei kalauzolják a résztvevőket. Az útvonal a Tabán Fesztivált, a Parkot és az Akvárium klubot is érinti. Az egyes helyszíneken a színfalak mögé is be lehet kukkantani.

Fedezze fel Budapestet két keréken a hazai poptörténet legendás, vagy a remények szerint idővel azzá váló helyszíneinek meglátogatásával, május elsején! A Majdnem Híres Rocksuli és a Budapest Bike 2009 óta szervezi poptörténeti-popkulturális városnéző kerékpártúráit Budapesten. A túrák érdekessége, hogy nem idegenvezetők beszélnek, hanem a magyar poptörténet fontos személyiségei, és a zeneipar működtetői személyesen mondják el élményeiket a helyszíneken.

Fotó: Éder Veronika / Presscode

A korábbi alkalmakkor beszélt már a két keréken guruló popturistáknak többek között Bródy János, Dj Palotai, az A38 koncertszervezői, Pándi Balázs a Fészek Klubban, Mátyás Attila (F.O. System) az egykori Fekete Lyuk előtt, de a túra része volt már építő-bontó karszalaggal az épülő Sziget Fesztivál is. Idén a koncertszervezők szervezetével, az Org4Org Egyesülettel közösen járják be a várost, régi és új koncerthelyszíneket látogatva meg.

Az állomások között lesz Budán az épülő Tabán Fesztivál 2012 helyszíne, a hamarosan nyitó nyári koncertkomplexum, a Park vagy a Gödörből átalakult Akvárium klub. A túrán résztvevőknek lehetőségük lesz belesni a színfalak mögé, és működés közben látni a legendás és vadonatúj koncerthelyeket, közben sok tanulságos sztorival gazdagodhatnak a magyar poptörténetből.

Fotó: Éder Veronika / Presscode

Akinek nincs kéznél kerékpárja, a Budapest Bike biztosít biciklit a túra időtartamára. A szervezők a külföldiekre is gondoltak, a tárlatvezetést szinkrontolmács fordítja majd angolra. Pihenni és frissítő italokat kortyolgatni a Gozsdu udvarban található Szomszédban lehet majd.

Hasznos információk
Időpont: 2012. május 1. 12:30-15:30
Indulás-érkezés: Szóda, 1075 Budapest, Wesselényi u. 18.
A Bike and Roll! túrára az info@mhrs.hu címen, illetve a VII. ker. Wesselényi utca 13-ban, a Budapest Bike boltban lehet jelentkezni. Ennek határideje április 29. 12:00
Részvételi díj: 3500,- Ft/fő, diákoknak: 3000,- Ft/fő (tartalmazza a Budapest Bike-kerékpárbérlést is).
A Budapest Bike jóvoltából Gepida Alboins (női és férfi kivitelű) kerékpárok állnak majd a résztvevők rendelkezésére. A bérelhető biciklik kifogástalan állapotát rendszeresen ellenőrzik, így nem kell azon izgulni, hogy nem esik -e szét alattunk a túrán az idegen bicaj.
További információk a túráról a Majdnem Híres Rocksuli honlapján.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek