Szezonnyitás a balatoni bicajosoknak

Szezonnyitás a balatoni bicajosoknak

Már lehet nevezni a biciklisek egyik legnagyobb szezonnyitó rendezvényére, az április 28-án Balatonföldvárról rajtoló McDonald's BringaMánia Balatonkörre, ahol 10, 86 és 206 kilométeres távokon indulhatnak a részvevők. Idén először nemcsak felvezetéssel, hanem egyéni tempóban haladva, teljesítménytúraként is - tájékoztatta Eisenkrammer Károly, a túra főszervezője az MTI-t pénteken.

A Balatonkör nagy és kis távon (206 kilométeres a nagykör és 86 kilométeres a kiskör) teljesíthető egyénileg vagy csapatban, vezetett túraként vagy teljesítménytúraként. A szervezők frissítőpontokkal, szervizszolgáltatással, útvonalbiztosítókkal és családi kísérőprogramokkal segítik, illetve szórakoztatják a résztvevőket.

A Balatonkör, amelyet 2000-ben a Balatonkör Team nevű baráti társaság indított el, 2011-ben került a BringaMánia programsorozatba, melynek legfőbb célja a sportági kultúra és a biztonságos kerékpározás népszerűsítése.

A 206 kilométeres nagykört reggel 6 órától este 9 óráig, közel 15 óra alatt teljesíthetik a túra résztvevői. A 86 kilométeres kiskört választók útvonala Balatonfüredig a nagykör útvonalán halad, majd a Tihanyi-félsziget felé kanyarodik az út, ahonnan komppal Szántódra érve kell még három kilométert tekerni a célig. A kisebbek számára indul délelőtt a 10 km-es, Balatonföldvár útjain vezetett "Balaton-köröcske" túra, amely igazi kisgyermekes, családi programnak ígérkezik.

Amíg a túrázók a távot teljesítik, a balatonföldvári keleti strandon gyermekversenyekkel, az olimpia jegyében zajló bringás erőpróbával, látványos bemutatókkal, színes programokkal és ingyenes Alma együttes-koncerttel szórakoztatják az érdeklődőket. Este a fáradt bringásokat DJ Dominique szórakoztatja majd.

A rendezvényre nevezni, a további információkkal szolgáló Vuelta Sportiroda honlapján lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek