Nézzen be 1912-ben épült budapesti házakba!

Nézzen be 1912-ben épült budapesti házakba!

Szeretne saját városára úgy rácsodálkozni, mint az ide érkező turisták? Esetleg vidékről vagy külföldről utazik a fővárosba jövő hétvégén? Minden esetben remek program lehet a Budapest100 rendezvénye. Jó hír, hogy az április 14-15-én esedékes programok többségéért még fizetni sem kell.

A Budapest100 a százéves budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő program, melynek elindítója az OSA Archívum, projektgazdája a KÉK – Kortárs Építészeti Központ – olvasható a rendezvény honlapján.

2012. április 14-15-én, az 1912-ben épült, vagyis idén 100 éves budapesti épületek mutatkoznak be az érdeklődők előtt. A nyitott házak hétvégéjén nem kizárólag a jó karban lévő épületekbe vagy a műemlékekbe látogathatunk el. A program épp annyira szól a valamikori Budapestről, mint a mairól, a gyakran elhanyagolt, a felismerhetetlenségig szétszabdalt házakról. A százéves házak ünnepén 35 lakóház és 25 intézmény tárja ki kapuit a közönség előtt, és készül izgalmas programokkal. A nyitott házakba és programjaikra a bejárás szabad és ingyenes lesz.

A vezetett sétákra (ezeken 500 forintért lehet részt venni), és bizonyos épületek bejárásához szükséges előzetes regisztrációra április 10-től lesz lehetőség a Budapest100.hu-n. A részletes programot, és a meglátogatható házak listáját szintén a fenti holnapon lehet megtalálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek