Múzeum fegyház és kolostor kettőséből

Múzeum fegyház és kolostor kettőséből

A Pálos-rendi kolostor, és az épület falai közt működő börtön sajátos kettőséből hoztak létre új turisztikai látványosságot a Börzsönyben megbújó kis településen, Márianosztrán – írja a Turizmus.com. Az új attrakció a Szobról közlekedő kisvasúttal is megközelíthető.

Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend középkori eredetű kolostorépületében a XIX. század közepe óta működik börtön. A Márianosztrai Fegyház és Börtön 150,3 millió forintos támogatást nyert termékfejlesztésre és attrakcióbővítésre. A pénzből az intézet által már nem használt épületeket újították fel és építették át. Így jött létre a szerzetesrend és a börtön történetét bemutató múzeum, utóbbiban többek között berendezett mintazárkával is találkozhat a látogató.

A múzeum tavasztól-őszig 10-16 óráig, március végétől október végéig 10-18 óráig tart nyitva. A múzeum mögötti területen kialakított látogatóközpontban 80 fős konferenciaterem, és játszóház kapott helyet. A közelben új parkoló és egy néhány perces sétával elérhető rabtemető áll. Az új attrakció a Szob és Márianosztra között közlekedő Börzsöny kisvasúttal is megközelíthető, melynek végállomásától néhány perces sétával érhető el a Pálosok tere. Ha ennyi látnivaló nem elég, a kirándulók a Faluházat is belevehetik programjukba – ajánlja a Turizmus.com.

További információt a börtön és a Pálos-rend oldalán talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek