Ibolya Nap Gödöllőn

Ibolya Nap Gödöllőn

Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Ibolya Napon kötözött sonka és kalács helyett tavaszi virágok közt töltheti a húsvét vasárnapot a Gödöllői Királyi Kastélyban. Sissi kedvenc virága ugyanis az ibolya volt, olyannyira, hogy lakosztályát ilyen színűre kellett festeni, a kastély kertjébe pedig ibolyákat és árvácskákat ültettek, mikor Gödöllőre érkezett. Erre a hagyományra építve a húsvéti hosszú hétvégére virágba borul a királyi kastély.

A programok már április 7-én, szombaton elkezdődnek gyerekeknek szánt tárlatvezetéssel, kézműves foglalkozásokkal és hagyományos magyar ízek kóstolójával. Április 8-án, vasárnap aztán a virágoké lesz a főszerep. 10-kor a Virágkeringőre nyitják meg a kapukat, játékos tárlatvezetést tartanak családok részére ibolyagyűjtéssel, de lesznek különböző előadások, tavaszváró virágtánc, tavaszi virágvásár és ibolyakiállítás is. No meg az ilyenkor szokásos kézműves foglalkozások, iparművészeti vásár és evés-ivás.

Azért a húsvétról sem feledkeznek meg Gödöllőn: április 9-én, hétfőn 10.30-tól és 16.30-tól tojáskeresés indul a kastélyparkban, és lesznek gyerekeknek szóló előadások is. A rendezvény ingyenes és fizetős programjairól itt tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek