Elindultak a Ryanair első budapesti járatai

Bár több járatot is töröltek pénteken Ferihegyen a havazás miatt, a Ryanair első járatai egy órás késéssel, de elindultak. Elsőként a londoni Stanstedre és Barcelonába tartó járatok startoltak, a cég bikinis hoszteszekkel ünnepelt.

Pénteken a masszív havazás ellenére a London-Stanstedre és Barcelonába tartó járattal tért vissza Budapestre a Ryanair ír fapados légitársaság. Hat új járatot indítottak a héten, amelyek közül kettő újnak számít, hiszen Stanstedre és a németországi Karlsruhéba eddig nem volt járat Budapestről. A másik négy desztináció: Barcelona, Madrid, Dublin és Stockholm.

Fotó: Budapest Airport

További 26 járatot a következő hetekben indít el Budapestről a Ryanair, mely Michael O'Leary vezérigazgató maszkját viselő, bikinis hoszteszekkel ünnepelte a járatindítást. A havazás miatt számos járatot töröltek pénteken Ferihegyen: a Ryanair elkerülte ezt a sorsot, de reggeli járatai egyórás, a délutániak másfél-két órás késéssel indultak el.

A London-Stansted járattal négyre emelkedik a brit fővárosban elérhető repülőterek száma, ráadásul igen kedvező árakon. A többi légitársaság Budapestről Heathrowra, Gatwickre és Lutonra kínál összeköttetést. A Ryanair karlsruhei járata közvetlen járatot jelent a Fekete-erdő térségébe és Baden Badenba, a híres fürdővárosba.

Fotó: Budapest Airport

Korábban a Ryanair azt állította, jelentős kedvezményeket kaptak az államtól, a cég azonban ugyanazokat a díjakat fizeti, mint az összes többi légitársaság a 2-es terminálon, derül ki a Budapest Airport sajtóközleményéből.

A cég januárban jelentette be, hogy márciustól öt járatot indít Budapestről, a Malév február eleji leállása után azonban előrehozták a járatnyitást, és 32-re emelték tervezett útvonalaik számát. A Ryanair 2005 és 2010 között már repült Budapestről Bristolba, East Midlandsbe és Dublinba.

Közben folytatódott a fapados-háború Ferihegyen: a Ryanair kedden közölte, hogy feljelenti az EU-nál a Wizz Airt, mivel szerintük nem EU-n belüli a cég tulajdonosa. A Wizz Air hétfőn jelentette be, hogy Debrecenből indít járatokat Londonba, valamint kész átvenni a Malév helyét is a moszkvai útvonalon.

Fotó: Budapest Airport

A héten megkezdődött a Malév felszámolása, a számítások szerint 8,2 milliárd forintra van szükség a Malév-dolgozók munkabérének rendezésére, amiből nettó 1,5 milliárd a dolgozóknak jár, hatmilliárd forint pedig a különböző járulékok és adók összege - közölte a Malév pénteken az MTI-vel. Jelenleg 1 milliárd forintnál kevesebb van a cég számláin. Azok az utasok, akik bankkártyával vették jegyüket, bankjuktól visszakapják a pénzt, a többiek helyzete azonban nem kecsegtet sok jóval: ők miután követelésüket elküldték a Malév postacímére, várhatnak, jut-e rájuk pénz a felszámolásból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek