Rájasimogatót terveznek a Szegedi Vadasparkban

Hamarosan nemcsak szőrös kisállatokat, de rájákat is simogathatnak a szegedi vadaspark látogatói, ha felújítják az akváriumházat. A vadaspark tengeri akváriumot is tervez, valamint folytatja a kerítés felújítását is, mely a kóbor kutyáktól védi az állatokat.

A régi terrárium- és akváriumház felújításával rájasimogató kialakítását tervezik a Szegedi Vadasparkban. Az állatkert hajdani oktatóháza néhány esztendeje - amióta megépült a korszerű Természetvédelmi Oktatóközpont - terrárium- és akváriumházként üzemel, helyet adva egy kisállat-simogatónak is. Veprik Róbert igazgató elmondta az MTI-nek, hogy a régi épület felújítása időszerűvé vált, a házra is ráfér a rekonstrukció, és az ott tartott állatok bemutatóit is korszerűsíteni lehetne.

Fotó: Bizsu60 / Indafotó


A vadaspark munkatársainak elképzelése, hogy a felújítás után a jelenleginél sokkal izgalmasabb látnivalókkal várják a vendégeket: a hazai édesvízi halak mellett tengeri halak akváriumát, valamint - és talán ez lehet a legkedveltebb látványosság - egy rájasimogató felépítését is tervezik.

A ház jelenleg is fontos szerepet tölt be a vadaspark oktatási tevékenységében, hiszen foglalkozásokat tartanak benne, valamint a Zoo Típusú Találkozások Ismerkedés a nemszeretem állatokkal című programja is itt zajlik. Ezen többek között kígyókat és kétéltűeket ismerhetnek meg közelebbről a vendégek, írja az MTI.

Az akváriumház rekonstrukciójához az állatkert várja a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlását. A korábbi évek során részben ilyen forrásból épülhetett meg a szurikáták és a hópárducok kifutója, valamint a zsiráfház külső karámja.

Az állatkert munkatársai nemcsak egy bemutató felújításához kérnek támogatást, hanem ahhoz is, hogy tovább épülhessen a vadaspark állatainak biztonságát növelő külső kerítés. A munka már több éve zajlik, a támogatások lehetővé tették, hogy 700 méter kerítés elkészülhessen a legkritikusabb részeken. Még háromezer méter kerítés felújítása szükséges azonban ahhoz, hogy teljesen biztonságban lehessenek a ritka és érzékeny állatok a kóbor kutyák támadásától.

Látogatóknak
Szegedi Vadaspark
6725 Szeged, Cserepes sor 47., bejárat a Kálvária sugárút felől.
Jegyárak:
Felnőtt: 1 350 Ft
Gyermek: 900 Ft
Családi: 3 200 Ft
Egész évben nyitva, novembertől márciusig: 9:00-tól 16:00-ig
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek