Eklektikus kínálat Pécshez közel

Középkori élménybirtokot, 19. századi kastélyt, marokkói fürdőt és francia nemesi udvarházat is találunk Pécstől nem messze, a bikali Puchner birtokon. A felhozatal enyhén szólva eklektikus, de azért barátságosnak mondható.

Lovaskocsizás és forralt borozás egy középkori élménybirtokon, este vacsora egy 19. századi kastélyban, gyors mártózás a marokkói fürdőben, végül pihenés egy francia nemesi udvarházban. Kissé eklektikusan hangzik a bikali Puchner Kastélyszálló kínálata, de összességében szerethető a Budapesttől 200 km-re, Pécstől mindössze 50 km-re fekvő komplexum.

Travelo

 A kastélyt Puchner Antal tábornok kezdte építtetni az 1840-es évek végén, a mai formájában 1898-óta áll. A rendszerváltás előtt a Bikali Állami Gazdaság tulajdona volt, majd az uradalom magántulajdonba került, és a kastélyban 17 hotelszobát alakítottak ki. Ez cseppet túl csicsásra sikeredett, de az erre vágyó nászutasoknak akár még be is jöhet.

2007-ben egy francia nemesi udvarházakat idéző épületté építették át a korábbi istállót, és 31 romantikusabb, titokzatosabb hangulatú szobával egészítették ki a kínálatot. A szobákban baldachinos ágy található, a fal foltokban terméskővel van kirakva. Érdekes megoldás, hogy az udvarház különböző szintjeit az eltérő vendégigényekhez alkalmazkodva alakították ki: a szerelmesek szintjén például a kádat egy légtérben helyezték el a franciaággyal, a családok szintjén pedig külön játszó-pihenő kuckó várja a kicsiket. Sőt, az udvarházba kisállataink is velünk jöhetnek.

Travelo

 A birtok területén találunk még más vendégházakat, és egy konferenciaközpontot is, ami továbbképzések, csapatépítő tréningek helyszíne lehet. Az udvari apartmanházak egyszerűek, néhol osztálykirándulás utánérzésünk is lehet a szállóvendégeknek, akik ugyan elviekben szintén a kastélyban étkeznek, de ha ott nem marad hely, kiszorulhatnak egy télikertszerű, erősen a '80-as évek hangulatát idéző étterembe.

Szintén különálló épületben helyezkedik el a sportközpont, és egy másikban a wellnessrészleg. Ezeket a nagy, gondozott, ősfás kerten keresztül kell megközelíteni, ami jó időben kellemes, de télen kifejezetten kihívás lehet. A wellness részben két medence és pihenőhelységek, szaunák találhatóak. Az egyik medencetér keleties, marokkói jellegű, sajnos az átlagosnál hidegebb hőfokkal. A másik, francia hangulatú rész inkább pancsolásra, mint úszásra alkalmas. Bosszantó lehet az infraszauna-rajongóknak, hogy ezért a szolgáltatásért külön fizetni kell.

Travelo

 A már emlegetett kert végében található a Puchner Kastélyszálló fő attrakciója: az élménybirtok. Jópofa középkori városkát építettek ki különböző boltokkal, ahol kézműves bemutatókat tartanak. A baj csupán az, hogy programok csak hétvégén vannak, így aki a hét többi napján pihen ott, csak az élettelen falut tudja megtekinteni. Na jó, ez nem teljesen igaz: az itt lakó birkák, a vadászsólyom és a szamarak hét közben is meglátgathatók.

Ha már az élménybirtokot kipipáltuk, és még mindig érdekes programokra vágyunk, Bikalon és környékén számos látnivaló vár. A településen belül meglátogathatjuk a helyi méhészt, aki nagyon érdekesen mesél a méhekről, a méz előállításáról, és persze mézet is vásárolhatunk tőle. Gyerekekkel remek program. De a régi élet iránt érdeklődők számára is tartogat érdekességeket Bikal: a faluban van egy nagyon érdekes középparaszti tájház, gazdag gyűjteménnyel. A bejutás nem túl egyszerű, mert az utcában lakik egy bácsi, akit meg kell keresni a kert végében és megkérni, hogy engedje be a kitartó látogatót a tájházba. Ha olyan mázlink van, hogy megtaláljuk az öreget, és érdeklődést mutatunk a tárgy iránt, akkor félnapos élvezetes vezetésben lehet részünk, érdekes emberi sorsokkal ismerkedhetünk meg. De ha autóba ülünk, a közeli Pécs és Kaposvár is számos látnivalót tartogat.

A puccos esküvői helyszínnek való kastély miatt házasulandóknak, a parkban található játszóterek, az élményfalu és a családi szobák miatt gyerekeseknek ajánlható a szálloda. A szerelmes szint a pároknak, a konferenciaterem cégeknek lehet vonzó, de csak ha lélekben felkészülünk a fent említett bosszantó apróságokra.

Árak
Tavaszi extra kedvezmény

minimum 2 éjszaka
bőséges svédasztalos reggeli a kastélyban
a francia és marokkói fürdőkben a medencék, pezsgőfürdők, gőzfürdő, finn szauna, ellenáramos medence, mélymerülő medence és relax szoba korlátlan használata
fitneszterem korlátlan használata
ingyenes wifi
köntös használat
játékkuckó a reggelinél és a vacsoránál
babák és kisgyermekek gondozását segítő eszközök a szobában
2 éj hétköznap a kastélyban: 6400 ft/fő/éj
2 éj hétköznap az udvarházban: 8400 ft/fő/éj
hétvégi felár: 1500 ft/fő/éj
félpanzió felár: 3500 ft/fő/alkalom

Elérhetőség és további információ:

http://c-travel.hu/belfold/deli_regio/pecs_kornyeke/bikal/puchner_kastely

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek