Egy éjszaka búvárruhában, vizák közt

Az állatkertek éjszakáján nyolc állatkertbe vagy vadasparkba látogathatunk el az éj leple alatt. Ugyanolyan hagyományt szeretnének ezzel teremteni, mint a már országos ismertségnek örvendő múzeumok éjszakája.

Éjszakázoo néven először rendezik meg a magyarországi állatkertek és vadasparkok éjszakáját augusztus utolsó péntekjén. A Magyar Állatkertek Szövetsége kezdeményezésére a részt vevő állatkertek augusztus 31-én este 7 és 11 óra között is fogadják a látogatókat, akik egészen éjfélig tekinthetik meg az éjszakai élet kínálta látnivalókat.

Fővárosi Állat- és Növénykert
Galéria: Állatkertek éjszakája
(Fotó: alie / Indafotó)

A kezdeményezéshez a szövetség hat tagja csatlakozott: a győri, a debreceni, a miskolci, a jászberényi és a budapesti állatkert, valamint a Budakeszi Vadaspark. A szövetségen kívül a Campona Tropicarium és a poroszlói Ökocentrum vesz részt a programban. Mivel minden állatkert más és más programot állított össze, ezért mindenkinek javasolják, hogy a meglátogatni kívánt intézmény honlapjáról előzetesen tájékozódjon.

Azt már tudni lehet, hogy a budapesti állatkertben testfestést szerveznek, és fáklyákkal világítják meg a tereket. A Tropicariumban bemutatják azt a szűrőt, amely a több millió liter tengervizet tartja tisztán. A poroszlói Ökocentrumban a vállalkozó kedvűek búvárruhát öltve, karnyújtásnyi távolságból figyelhetik meg a vizák életét.

Campona Tropicarium - kattintson a még több cukiságért!
Galéria: Állatkertek éjszakája
(Fotó: zozocam / Indafotó)

A budapestiek és a főváros környékén élők némi előnyt élveznek, mert egy kedvezményes jegy megváltásával léphetnek be a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Budakeszi Vadasparkba és a Campona Tropicariumba. Azért, hogy mindenkinek elégséges idő jusson mindhárom intézményre, a budakeszi park már reggeltől nyitva tart. A szervezők arra kérik a szülőket, hogy az esti programokon sötétség miatt jobban figyeljenek gyermekeikre, ne hagyják őket "külön utakra tévedni".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek