Bábelőadás és sárkány vár a barlangban

Az 1900-as évek elején rémbarlang, ma bábelőadás és érdekes tárlatvezetés színhelye a Tettyei Mésztufa-barlang. A környékén remek játszóterek, szép park, középkori romok és gyönyörű panoráma vár, érdemes ide kirándulni.

Július 22-én vasárnap délután öt órakor különleges programban lehet része a pécsi gyerekeknek, vagy azoknak, akikkel a szüleik kirándulnak egyet Pécsre. Egészen pontosan a Tettyei Mésztufa-barlang felé kell venni az irányt. Itt a Méhecske bábcsoport előadásában A szeretetre vágyó süni című előadást lehet megtekinteni a barlang gyomrában.

A barlang bejárata
Galéria: Tettyei Mésztufa-barlang
(Fotó: mimi / Travelo)

"Történetünk az erdőben játszódik, különböző állatok és egy kislány előadásában. A főszereplő egy nagyon aranyos süni, aki szeretetre vágyik, miközben mindenkit megbánt. Sokáig nem képes barátkozni, de a végére megérti, hogy szeretni sohasem késő! A bábelőadás olyan fontos és értékes tulajdonságokat, képességeket erősít, mint az elfogadás, szeretet, barátság. Hangszeres éneklés a gyerekekkel, majd beszélgetés zárja a műsort" – írják a szervezők.

A sárkány - anno egy hasonló ijesztgetett, ez most filmet vetít
Galéria: Tettyei Mésztufa-barlang
(Fotó: mimi / Travelo)

A 2008-ban újranyitott barlangot és környékét egyébként nemcsak a bábelőadás napján érdemes felkeresni, ha Pécsett vakációzik a család. A belvárostól pár perces könnyű sétával elérhető Tettye téren a Mésztufa-barlangban minden nap hétfő kivételével, minden félkor és egészkor, reggel tíztől este hétig tárlatvezetést tartanak. Megismerkedhetünk az érdekes barlang múltjával – a századfordulón a Pokol Kapuja néven emlegették, és egy barlangi angolpark működött benne, gyomrában egy félelmetes papírsárkánnyal. Sárkány amúgy most is van, sőt, filmet is tud vetíteni: a barlang kialakulásáról nézhetünk meg itt egy kisfilmet. De van berendezett barlanglakás, és különböző kőzeteket is taperolhatunk bent.

Havihegyi Havas Boldogasszony kápolna
Galéria: Tettyei Mésztufa-barlang
(Fotó: mimi / Travelo)

A barlang mellett klassz játszótereket találunk, feljebb sétálva pedig a Szathmáry-villa romjait nézhetjük meg. Ez utóbbihoz egy remek kilátót is építettek az Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében – egyébként az egész környék akkor újult meg, és tényleg érdemes megnézni. Innen már csak pár lépés a Havihegy, ahol a kápolna mellett gyönyörű panoráma várja a kirándulókat.

Hasznos információk
A barlang belépő díján kívül a bábelőadáson való részvétel további költséget nem tartalmaz.

Információ: 30/580-3424, 72/211-830

Barlang belépők:

felnőtt: 800 Ft/fő; 2-14 éves korig 550 Ft/fő; diák, nyugdíjas: 600 Ft/fő.
Nagycsaládos jegy (NOE igazolvánnyal): 2700 Ft
2 éves kor alatt ingyenes
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek