Luxushotel közepesen szerelmes pároknak

A sárvári ötcsillagos Spirit Hotelt teszteltük, mely eleganciájáról és horribilis árairól ismert. Olasz lakáskultúra-magazinokba illő szobák, korán kelő gyógytornászok és jégkásazuhanyt kínáló szaunamesterek fogadtak minket.

A Spirit Hotel Thermal Spába lépve a legelső benyomásom, hogy végre egy szálloda, ami kapásból nem lehangoló. Persze Európa egyik legszebb spa-oázisától azért ez el is várható. Még akkor is, ha a vendégek általános pszichés állapotát bizony nem könnyű előre kiszámítani. A kör alakban futó üvegfalú fogadótér egy nagyon modern vasúti váróteremre emlékeztet. A középen csobogó szökőkút a szálloda saját gyógyforrását hivatott szimbolizálni, mely a Spirit Gyógyvíz nevet viseli.

Fotó: Spirit Hotel

 Erre az 1056 méter mélyről feltörő, és mint mondják, 250 millió éves sárvári gyógyvízre épült rá Spirit, amelynek fő erőssége a medical-wellness és holisztikus szolgáltatásokban, valamint a balneoterápiás és korszerű fizikoterápiás kezelésekben, meg persze azokban a különleges és elegáns építészeti megoldásokban rejlik, amelyekkel az utóbbi években hazai és nemzetközi rangos szakmai díjak egész sorát zsebelte be. Tavaly például a legjobb hazai spa és wellness szállodának járó „Spa&Relax Guide in Hungary 2011" díjat.

Szoba lehangolt pároknak

A szobákba panorámás üveglifteken lehet feljutni. Az olasz dizájnbútorokkal berendezett szobák, az orientál szobákban a keleties körágy, a hangulatvilágítás szintén csillagos ötös. Ide érdemes közepesen szerelmes pároknak is ellátogatniuk, mert a nyaralás végén inkább a folytatás felé fog billenni a mérleg (a szobán legalábbis biztosan nem múlik majd).

Fotó: Spirit Hotel

 A légkondi beállítással akadnak problémáim, de a személyzet szerencsére nem telefonon keresztül próbál insturálni, hanem egy perc alatt ott terem, hogy segítsen. Az éjszaka jól telik, bár sajnos az áthallás meglepően nagy a szobák között, így a szomszéd reggeli rituáléját a szempilla-kinyitástól a gurulós bőrönddel való távozásig végigkövethetem. Mondjuk ez magándetektíveknek kifejezetten előnyös is lehet szakmai szempontból, a többieknek meg érdemes füldugót bekészíteni.

Nemcsak fitteké a világ

A korai ébredésből viszont remek dolgok születhetnek, hiszen már reggel nyolctól beindulnak a tornaórák, amelyek félórás etapokban követik egymást, így bőven el lehet érni a reggelit. Akár egy embernek is megtartják az órákat, a bejelentkezés csak ahhoz szükséges, hogy a megfelelő számú eszközt elő tudják készíteni. Reggeli ébresztő tornák, jóga, gerinctorna, osteoporózis torna, gyógytornák széles választékból lehet válogatni. Én a reggeli légző tornát próbáltam ki: komolyan felébredtem tőle, pedig csak feküdtünk és ki-be lélegeztünk. A tornák inkább idősebb korosztálynak vagy kevésbé fitteknek ajánlottak amúgy, ha valaki izzasztó edzésre vágyik, marad a fitness terem, ami viszont este tízig nyitva van. Személyi edzőt is lehet kérni a welness részleg pultjánál.

A keleti világ és a pokol közös halmaza a wellnessben

A wellness- és spa-részleg legviccesebb része a szaunavilág, ahol a szaunamesterek kedvességét és türelmét érdemes kiemelni értetlenkedő és béna vendégek esetében is. Olyan amúgy, mintha az ember a pokolba ereszkedne alá, persze szigorúan pozitív értelemben: a félelmetes, viharszerű hangjátékokkal kísért záporesőt imitáló zuhanykabintól én konkrétan féltem, pedig akkor még nem is vettem észre a merülő medencében hancúrozó meztelen orosz férfiakat. A választható szaunák mellett napi négy szaunafelöntés is van, amin kötelező részt venni, akkora műsor. A szaunamesterek stand-up comedy-t varázsolnak a szeánszból, a végén meg – fakultatív jelleggel – még nyakon is öntenek egy dézsa jégkásával.

Fotó: Spirit Hotel

 Érdemes még kiemelni a török fürdőt, amely a száraz és nedves gőzfürdő keleti változata. Itt a Hamam mester egyre forróbb medencékbe vezeti a delikvenst, miközben oliva- és szappanhabos kezeléssel, majd olajozással, sókamrában való ellazulással és egyéb rituálékkal segit bennünket hozzá a testi és lelki megújuláshoz.

Medencék majdnem minden mennyiségben

A wellness részlegben termál- és sodrómedencék, élményzuhatagok és pezsgőfürdők közül válogathatunk kedvünkre, két medencéből is ki lehet úszni a szabad ég alá, ahol esős időben is jól esik lubickolni. Vannak eldugottabb kültéri jakuzzik is szégyenlősebbeknek, vagy pont nem nekik. A 25 méteres uszoda speciális víz alatti hangsugárzó rendszerrel ellátott. A wellness részleg páratlanul gazdag lehetőségeket kínál, bár a szálloda honlapján említett 20-22 medencét azért nem szabad teljesen komolyan venni, mivel egy adott medence külső és belső részét, vagy az egy medencén belüli leválasztásokat is külön medenceként számolják, ami lehet, hogy hivatalosan így szokás, viszont az egyszeri vendégnek csalódást okozhat.

Fotó: Spirit Hotel

 A Spirit saját zöld területe nem túl nagy, de ez igazából nem számít, mivel a főkapun kilépve egy perces sétával érjük el a hangulatos Sárvári tavakat. Itt hangulatos futóösvény, horgászási, csónakázási , lovaglási, golfozási lehetőség várja a zöldbe vágyókat, de a hotelban nordic walking botokat és kerékpárt is lehet kölcsönözni, amellyel felfedezhetjük az igazán romantikus környéket. Mi újságírók egy külön nekünk összeállított menüsort ehettünk végig, mely finom volt, ha nem is hemzsegett a kalóriáktól, a vendégek azonban korlátlan fogyasztást kínáló büféreggeli és -vacsora választékával gömbölyíthetik körvonalaikat.

Kinek ajánljuk?
Azoknak, akik...
- korosztálytól függetlenül szeretnének kikapcsolódni, különleges kezeléseken részt venni elegáns környezetben,
- akik önismereti tréningjük részeként le szeretnék győzni a saját és mások meztelenségével kapcsolatos aggályaikat,
- friss vagy fáradt kapcsolatban élőknek az érzékeket felfokozó kezelések és romantikus baldachinos pihenők miatt,
- időseknek és egészségügyi problémákkal küzdőknek a gyógykezelések és a gyógyító termálvíz miatt,
- és persze azoknak, akiknek mindez megéri félpanzióval éjszakánként egyágyas szobában 27 ezer, vagy kétágyasban ötvenezer forinttól.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek