Idén az Utazás kiállítás is az olimpiáról szól

Idén 35. alkalommal rendezik meg az Utazás kiállítást és kísérő rendezvényeit. A hétvégén esedékes expón olimpikonokkal találkozhat, jachtot taperolhat vagy elektromos kerékpárokat próbálhat ki. Mindezt egyetlen jeggyel.

Változatos programokkal várják a turizmus iránt érdeklődőket a Hungexpón csütörtöktől. A március 1-4. között a szokásos Utazás kiállítás mellett a burzsujoknak a Boat Show, a kerekeken guruló hotelszobára vágyóknak a Karaván Szalon, a sportosabbaknak pedig a Bringaexpo kínálata lehet érdekes.

A katalógusok mekkája: Utazás kiállítás

Az idén 35. alkalommal megrendezett Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás külföldi díszvendége Lengyelország, belföldről pedig Debrecen kap majd kiemelt szerepet. Valamint, az olimpia éve lévén különleges olimpiai pavilonnal is készülnek, ahol olimpikonokkal és sportágaikkal lehet közelebbről megismerkedni. De bemutatkoznak a kiállításon a különböző hazai és külföldi régiók, különleges úticélok (például Üzbegisztán), és szakmai programok is lesznek (többek között kiemelten foglalkoznak a Malév-csőd utáni helyzettel).

(C) Photo: Mark H. Milstein/ NorthfotoFotó: Mark H. Milstein / Northfoto

 Persze a legjobban azok járnak, akik az internetes keresgélés helyett az utazási irodák katalógusait szeretik kézbe venni, és úgy kiválasztani a nyári pihenésük helyszínét. Ők garantáltan nem fognak üres kézzel hazamenni – az már más kérdés, hogy hat kiló színes katalógus hazahurcibálásáért megéri-e kiadni kétezer forintot.

Rendes kiállításhoz híven itt is sok mindenfélét lehet nyerni, a legkülönösebb nyereményjáték talán mégis a Vöröskereszté: aki hétvégén, délután vért ad a helyszínen, az kétszemélyes, belföldi hétvégét nyerhet. A TAJ-kártyájukat és személyijüket ne hagyják otthon!

Húsvétra egy katamaránt?

Nem tudjuk, hogy a motorcsónakok, jachtok és katamaránok célközönsége valóban egy ilyen expón választja-e ki a nyáron esedékes földközi-tengeri kirándulásához a megfelelő járművet. Mindenesetre a szárazföldi pórnép számára is mókás program lehet az elegáns hajók közt lófrálni. Egy-kettőbe még be is lehet kukkantani, és elámulni, milyen szűk a hely odabenn. A Boat Show díszvendége a Fertő tó, de szó lesz a Kékszalagról, természetesen az olimpáról, és Ergométeres bajnokságot is rendeznek.

Fotó: Bildagentur-online/lescourret / Northfoto

 Tengeribeteg, ám a hotelek kényelme helyett az izgalmat keresi? Nézze meg a Karaván Szalont, ahol immár hatodik éve várják a lakóautók, lakóbuszok, sátrak és kempingfelszerelések iránt érdeklődőket.

Azoknak, akik két keréken szeretik

A tavaszi bringás szezon nyitányaként, március 1-4. között rendezik meg az 5. PORT.hu Bringaexpót. A szervezők azt ígérik, hogy a kínálat az előző évekhez képest tovább színesedik, új kiállítók és új márkák is csatlakoznak. A nyitónap különleges lehetőséget kínál az iskoláknak: az előzetesen regisztráló osztályok ingyenesen tekinthetik meg a kiállítást.

Fotó: Marco Santini / Northfoto

 Ismét fontos szerepet kapnak az elektromos kerékpárok, ezek kipróbálására nagyméretű tesztpályát is biztosítanak a szervezők. A jegy mellé ingyenes Bringaexpo magazin jár, illetve 200 férőhelyes, őrzött bringatárolóval várják a biciklivel érkezőket.

Jegyárak és kedvezmények
Napijegy: 2000 forint (elővételben 1600)
Kezdvezményes (14 éven aluli gyermek, diák, nyugdíjas): 1400 forint
Családi jegy (két felnőtt és három gyermek): 4000 forint
Hat éven aluliaknak a belépés ingyenes.
A X. kerület lakói 25% kedvezményt kapnak a jegyek áraiból.
A Volánbusz és a MÁV járatain 50% kedvezményt biztosítanak a menettérti jegyek árából a kiállításra érkezőknek.
Egy jeggyel az összes kiállítás megtekinthető. A jegyek ára levásárolható, részletek itt.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek