Kedves, ódivatú advent vár Gödöllőn

Unja az egyencuccokat kínáló budapesti vásárokat, a tömeget és a szmogot? Nézzen ki Gödöllőre, ahol 19. századot idéző programok várják a Királyi Kastélyban.

Elege van a budapesti egyenvásárokból? Akkor irány Gödöllő! Az Örs vezér terétől HÉV-vel viszonylag gyorsan kijuthatunk, és a kastély hangulatosabb hátteret ad az ünnepi programoknak, mint a turistáktól hemzsegő belváros.

indafotó

Ezen a hétvégén még csak kisebb, ingyenes karácsonyváró programokat tartanak a kastély pálmaházában, az igazi nagy móka következő szombaton veszi kezdetét. December 10-11-én Adventi Kastélynapok lesznek, kézművesek és iparművészek portékáinak karácsonyi vásárával, színházi- és bábelőadásokkal, gitárkoncerttel és zongorahangversennyel. De lesznek kézműves foglalkozások, betlehemezés, kosztümös tárlatvezetés a kastélyban, jászol élő állatokkal, szánhúzó kutyák és persze sok ilyenkor szokásos finomság kürtőskalácstól sült gesztenyéig. Sőt, egy kamarakórus még karácsonyi dalokat is énekel a teljes átszellemüléshez.

indafotó

 Ha nem volt még elég sem a kastélyból, sem a karácsonyból, december 28-án Erzsébet királyné karácsonyai címmel újabb ünnepi programon lehet részt venni. Bemutatják a királyi család gödöllői életét, az itt töltött ünnepeiket, és azt is, hogy mivel ajándékozták meg egymást anno. A korszak felelevenítéséhez illemtan-, etikett- és táncfoglalkozásokat is tartanak. A nap fénypontjaként Erzsébet királyné is „tiszteletét teszi" a kastélyban, és köszönti vendégeit. A napot egy bábelőadás zárja, amit a kastély dísztermében mutatnak be. Ez talán még kedvesebb programnak is tűnik, mint a jövő hétvégi, kár, hogy csak az ünnep után kerül sor rá – karácsonyi készülődésnek talán jobb lenne, mint levezetésnek.

indafotó

Részletes információkat az ingyenes és a fizetős programokról, továbbá és az előadások, koncertek belépődíjait itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek