Biztonságot nyújt a jó telefontartó

Az autós mobiltelefon-tartó kiválasztásakor számos tényezőt figyelembe kell venni, többek között az általa nyújtott specifikus előnyöket, illetve azt is, hogy pontosan hová szeretnénk rögzíteni a járművön belül.

Forrás: freepik.hu

Amióta a GPS-navigáció része az életünknek, a mobiltelefon-tartó szinte nélkülözhetetlen tartozéka az autóknak. Nemcsak a képernyőre pillanthatunk rá biztonságosan a segítségével vezetés közben, de akkor is jó szolgálatot tesz, ha nincs a kocsinkban kihangosító, hiszen egy mozdulattal felvehetjük és kihangosíthatjuk a hívást, nem veszélyeztetve a biztonságunkat.

Forrás: freepik.hu

Fő a biztonság

Bár a mobiltelefon-tartó használatával könnyebb a navigáció és a telefonálás – még véletlenül sem nyúlunk reflexből a telefon után -, azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy a telefon így is elvonhatja a figyelmet a vezetéstől, és bizonyos esetekben részben a kilátást is eltakarhatja. Ezért mindig olyan helyre erősítsük fel az autóban, ahol nem lóg bele túlságosan a látómezőnkbe. Fontos, hogy a használati utasítás szerint, stabilan rögzítsük a tartót a szélvédőhöz vagy a műszerfalhoz, a helytelenül felerősített mobiltartó ugyanis nem tartja megfelelően a készüléket, így az egy nagyobb kanyarban vagy fékezéskor elrepülhet, s akár balesetet is okozhat… 

Mielőtt telefontartót választunk, nem árt tisztában lenni a telefonunk pontos méreteivel, így nem érhet váratlan meglepetés. Minden autós telefontartó leírása tartalmazza a támogatott maximális és minimális szélességet, igaz, egyes modellek esetében hüvelykben adják meg a méreteket.

Forrás: ALZA

Csipesszel, mágnessel, tapadókoronggal

Az egyik legfontosabb kritérium a telefontartókkal szemben, hogy gyorsan és egyszerűen rögzíthessük a telefont elindulás előtt, majd ugyanolyan könnyen le is lehessen csatlakoztatni a töltőről. Éppen a csatlakoztatás módja az, ami az alapvető különbséget jelenti a különböző típusok között, minden modellt máshogy kell rögzíteni. A megfelelő típus kiválasztása attól is függ, milyen az autó belterének elrendezése. Jó hír, hogy a legtöbb autóba való telefon tartót szinte minden lényeges helyre rögzíthetjük.

A műszerfali autós telefontartó univerzális megoldás, ha találunk a műszerfalon egy lapos pontot, máris nyert ügyünk van. Az egyetlen hátránya az lehet, hogy eltakarja a kilátást, erre célszerű figyelni. Az üvegre tapasztható autós mobiltelefon tartó is jó választás lehet, csak a tapadókorongokra kell figyelnünk, ugyanis azoknak elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy megtartsák a telefont. Emellett az üvegnek makulátlanul tisztának kell lennie a tökéletes tapadáshoz. Az előző megoldáshoz hasonlóan ez a típus is akadályozhatja a kilátást. A klímaberendezés rácsára illeszthető tartók lehetővé teszik a telefon zökkenőmentes használatát, nincsenek útban, és csipeszes megoldásukkal a felszerelésük is rendkívül egyszerű. A mágneses tartók biztosítják a legerősebb tartást. Csak egy lemezt kell a mobiltelefonunk hátuljára ragasztanunk, ez rögzül majd magához a tartóhoz. Ezt a típust leggyakrabban a klímára szokták helyezni.

Extra tipp: Aki rajong a technológia nyújtotta kényelemért, annak érdemes alaposabban körülnéznie, hiszen egy autós telefontartó is kínálhat izgalmas funkciókat. Például  vezeték nélkül töltheti a telefont használat közben, igaz, ehhez az kell, hogy a készülék alkalmas legyen ennek fogadására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek