Íme a világ egyik legveszélyesebb nemzeti parkja

A Madidi Nemzeti PArk Bolíviában, az Amazonas folyó felső medencéjében található, az Andok és a Tuichi folyó közötti területen. 1995-ben alapították, és területe 18 958 négyzetkilométer. Területileg a világ egyik legnagyobb védett területe, flóráját ls faunáját tekintve pedig a bolygó egyik legszínesebb tája.

Amilyen gyönyörű, olyan veszélyesForrás: Gareth Fabbro / wikipedia.org / CC BY-SA 3.0

Területén öt-hatezer növényfaj él, emellett ezer madárfaj, mely a világ madárfajainak 11%-át teszi ki. De ezek között a növények és állatok között rengeteg olyan bújuk meg, melyeknek egyetlen érintése is halálos lehet. A Madidi főként erről híres, vagyis csak azoknak érdemes ide elutazni, akik vállalják a felelősséget saját egészségükért.

Az itt élő fák között vannak olyan, amik bizony sétálnak. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt néhány méterrel arrébb mennek, hogy több tápanyagot találjanak a földben. A törzsül sokfelé elágazik a föld felett, mintha azokon lépkednének.

És ha már föld, akkor ott láthatunk olyan hosszú hangyákat mászkálni, mint a hüvelykujjunk, a csípésük pedig 24 órára szinte megbénít, annyira fájdalmas. És akkor még nem is említettük a húsevő baktériumokat, vagy éppen azokat a lepkéket, amiket jobb ha nem érintünk meg, különben lángoló kelésekkel lesz tele a testünk. Hát ez biztos kimeríti a  legveszélyesebb nemzeti park fogalmát.

Természetesen egyre több utat szerveznek ide, főleg azoknak az utazóknak, akik jobban megismernék az Amazonas világát, és elhagynák a kitaposott utakat. De még így is óvatosságra intünk mindenkit, aki ide merészkedik.

Forrás: theculturetrip.cominkakektura.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek