Bükfürdő nyáron is rabul ejt

Bükfürdő kincsére, a különleges és varázslatos vízre épült fürdő minden korosztály kedvence.

Bük óriási gazdagságra lelt, amikor határában meleg vizet találtak. 1965-ben gyógyvízzé minősítették a termálvizet, és a medencék, később a fedett fürdő építésével, majd további fejlesztésekkel Bükfürdő fokozatosan Európa-szerte ismert gyógyfürdő, és gyógyhely lett. Mára a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum Európa és hazánk egyik legnagyobb élmény- és gyógyfürdője, családok tízezreinek pedig kedvenc strandfürdője lett. A 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkban fekvő fürdőkomplexum összesen 32 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel várja a vendégeket, a gyógyvizes pihenő medencéktől egészen a gyerekpancsolóig. Az aktív időtöltést kedvelők sem unatkozhatnak, számtalan sportolási lehetőség, kül- és beltéri csúszdák gondoskodnak a vidám pillanatokról.

Mert mi kell egy jó strandoláshoz? Mindenekelőtt az, hogy a gyerekek biztonságosan és önfeledten pancsolhassanak, miközben a szülők aktívan vagy passzívan, de végre lazíthatnak. S ha már sok volt a játék, árnyat adó fák tövében pihenhessen meg a család. Legyenek színes programok, ne rontsa el a fürdőzést a rossz idő, és még a nagyi is jól érezze magát. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban minden feltétel adott, ami a jó strandoláshoz és az igazi családi vakációhoz szükséges!

Galéria: Bükfürdő_2015Fotó: Csepregi Tibor

Önfeledt játék és szórakozás

Nem vagyunk egyformák, van, aki a gyógyvízben szeret üldögélni, más a 28 fokos medencében úszni, megint más valamilyen sportolási lehetőséget keres. Ez utóbbiak válogathatnak a strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, kispályás focipálya közül. A merészebbek kipróbálhatják az ingyenes bel- vagy kültéri vízi csúszda valamelyikét. Az anakonda hosszú és kanyargós, a kamikáze hirtelen esésű, a családi csúszdán együtt nevethet kicsi és nagy, a hagymacsúszda pedig olyan érzést ad, mintha egy centrifugában lennénk. A legkisebbeket EU-konform játszótér, játszószoba és animációs programok várják. Hároméves kor alatt a fürdőbe a belépés ingyenes.

Amíg a gyerekek hancúroznak, addig a szülők/nagyszülők gyógyulhatnak

A varázslatos erejű, egyedi összetételű – alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – bükfürdői gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas, több mint 15.000 mg/l ásványianyag-tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre. Néhányat kiemelve: a nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kalcium, fluor a csont anyagcseréjében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja.

Aki egyszer megmártózott ebben a csodálatos élményben, garantáltan vissza fog térni, hogy újra és újra felfedezze Bükfürdő varázslatos világát.

www.bukfurdo.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek