Orissza állam a különleges turisztikai lehetőségei

Az indiai szubkontinens keleti partján fekvő Orissza állam a különleges turisztikai lehetőségek elképesztő tárházával rendelkezik. Hagyományosan a kulturális turizmus központjaként vált ismertté, ugyanakkor az utóbbi időben gyors fejlődésének köszönhetően számtalan további lehetőséget kínál, mely által India egyik legizgalmasabb turisztikai célpontjává nőtte ki magát.

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

A színes történelmű templomok és műemlékek széles választékán túl Orissza állam számos további csodáját fedezheti fel a kalandra vágyó utazó: Az állam 480 km-es tengerparttal rendelkezik és 35%-ban sűrű erdőségek borítják. Itt található Ázsia legnagyobb sós vizű tava, a Csilíká tó. Az ide utazó megcsodálhatja a régmúltba nyúló buddhista kulturális örökséget, a 62 etnikai törzs színes kavalkádját, az odisszi tánc által megjelenített mesés történeteket, valamint felfedezheti Bhítarkaniká mangrove-erdejét és további sok-sok egyéb érdekességet. 

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

A számtalan érdekességen belül mégis az alábbi három úticél képviseli Orissza állam legfőbb látványosságát: 

Kóráput 

A sűrű erdőkkel borított, érintetlen vízesésekkel és mély völgyekkel tarkított megye egy a világ zajától elzárt, nyugodt légkörű természetes menedéket kínál az odalátogatók számára. Ezenkívül itt lelhető fel Orissza állam törzsi hagyományainak színkavalkádja. 

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

Bhuvanésvar 

Orissza fővárosa, Bhuvanésvar, India egyik legősibb városa. Látképét számtalan híres templom tarkítja, így a várost sokan Tribhuvanésvar vagy Lord Lingarádzs (Siva isten inkarnációja) székhelyeként tartják számon és ezért fontos hindu zarándokközpont. 

Purí 

A spiritualitás és a vallás rezgése hatja át Purí templomváros minden mellékutcáját. A Bengáli-öböl hosszú, érintetlen partvidékén elterülő város a hinduk körében igen népszerű zarándokhely. A város hangulatát meghatározza a bhakták sokasága, akik idezarándokolnak, hogy hódolatukat tegyék istenüknek a Lord Dzsagannáth Templomban. 

Jöjjenek! Fedezzék fel Varázslatos India rejtett kincseit!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek