HP laptopok: a böngészéstől a játékig

A HP az egyik legmegbízhatóbb márka, ha laptopokról van szó, kínálatában a szupergyors profi modellektől a nagy teljesítményű gamer típusokon át a 2in1 laptopokig mindenki talál a céljainak megfelelőt.

Forrás: ALZA

A belépőszintű, nagyon kedvező árú HP laptop remek eszköz böngészésre és tartalomfogyasztásra, azaz kevésbé erőforrásigényes felhasználásra. Az olcsó HP laptop típusok előnye a konkurenciával szemben, hogy SSD meghajtót használnak háttértárként, így gyorsabban áll fel az operációs rendszer és szinte azonnal indulnak az alkalmazások.

A következő lépcsőfok az otthoni HP laptop Intel i3 processzorral, amely megfelelő teljesítményt biztosít internetezéshez, videók lejátszásához, szövegszerkesztéshez, tehát minden olyan tevékenységre, amivel egy alap otthoni laptopnak meg kell birkóznia. A HP i3 laptopok között nagyon népszerűek a HP 250 laptopok, amelyek a legolcsóbbak közé tartoznak, de a HP márkanév garancia a megbízhatóságra.

Társak az üzletben

Az irodai felhasználásra optimalizált HP laptop típusok a bonyolultabb számítástechnikai feladatokkal is megbirkóznak. A rendkívül energiatakarékos processzoroknak hála hosszú akkumulátor üzemidő jellemzi őket. Kiemelkednek közülük a HP ultrabookok, amelyekben a 10. generációs Intel i7 processzorok által nyújtott teljesítmény párosul a vékony házzal és a 360˚-ban kihajtható kijelzővel. Az irodai HP laptop típusok között több gép is ujjlenyomat-olvasóval van felszerelve, így biztosítva az adatvédelmet.

Mivel egy irodai HP laptop esetében számolni kell igényesebb munkafolyamatokkal is, mint az otthoni tartalomfogyasztás, így az Intel i5 processzor a legjobb választás. Szerencsére 400 ezer forint alatt a HP rengeteg i5 laptopot kínál, különböző mérettartományban. Említésre méltók például a 13,3 colos, HP Envy sorozat notebookjai, amelyek mind belső, mind külső tulajdonságok alapján csúcskategóriás laptopok, alacsony áron.

Forrás: ALZA

Bivalyerős gamerek

Hiba lenne elkönyvelni a HP laptopokat unalmas irodai munkaeszközöknek, mivel a gamer laptopok között is több érdekes sorozattal képviseltetik magukat. A gamer HP laptop eszközök grafikus teljesítményéről az Nvidia GTX videókártyák gondoskodnak, akár 6 GB memória kapacitással. Az erős videókártyához erős processzor dukál, a gamer HP laptop modellek legtöbb esetben Intel i7 processzort kaptak. A gamer HP laptopok további előnye a Bang & Olufsen hangszóró rendszer, amely tökéletesen adja vissza a magas és mély hangokat is. Ilyen hangszórókat kaptak a HP Pavilion Gaming laptopok, azonban a gamer HP laptop típusok zászlóshajói a HP Omen notebook modellek, ahol 16 GB RAM a rendszermemória és a tárhely is 512 GB.

A profi üzleti HP laptop modelleket nemcsak a megnyerő fémvázas kialakítás jellemzi, hanem a csúcsteljesítményű konfigurációk is. Nem okoz nekik gondot a videóvágás, multimédia szerkesztés, bármely grafikus feladattal tartják a lépést. Az üzleti HP laptop típusok rendelkeznek a legjobb akkumulátorokkal, emiatt az üzemidő terén is csúcsgépeknek számítanak, amely tulajdonságuk utazások során lehet nagyon hasznos. A dokkolási lehetőségeket nagyban növeli az USB-c csatlakozó jelenléte.

2in1: tablet vagy sátor?

A HP 2in1 laptop modellek 360˚-ban kihajtható kijelzővel rendelkeznek, így használhatók tablet és „sátor” üzemmódban is. Ebben a kategóriában a HP több gépet is kínál, különböző árfekvésben. Megtalálhatóak köztük a prémium 2in1 HP laptopok, de az otthoni használatra szánt, olcsóbb készülékek is. Azonban közös bennük az átlagon felüli teljesítmény, még az alap modellek is Intel i5 processzort kaptak. A 2in1 HP laptop fajták érdekessége, hogy található köztük 15,6 colos modell is, amely teljesen kihajtott kijelzővel egy óriás tablet benyomását nyújtja.

Forrás: ALZA

HP laptop kiegészítők

A HP igyekszik vásárlóinak teljes körű támogatást nyújtani a kiegészítőkkel is. Az akkumulátorok élettartama véges, és hosszú távon már képtelenek a hosszú üzemidő biztosítására. A prémium HP laptop eszközök esetében jellemzően a váz és egyéb összetevők nagyon időtállók, így egy akkumulátorcsere elég a laptop felújításához. Érdemes laptoptáskát is a HP kínálatából választani, amely tartalmaz sportos hátizsákokat és elegáns válltáskákat is.

A legolcsóbbtól a legdrágábbig

A HP laptopok ára rendkívül széles keretek között mozog, a legolcsóbb gépek már 150 ezer forint körül megvásárolhatók. Ide tartoznak a népszerű HP 250 laptopok, amelyek Intel i3 processzorral és általában 4GB RAM memóriával szolgálnak. Azonban az olcsó HP laptop modellekből is folyamatosan eltűnnek a nehéz HDD winchesterek, amelyeket kiszorították az SSD meghajtók. A legolcsóbb HP notebook fajták operációs rendszerének telepítését a felhasználónak kell megoldani.

Az ár szerinti rangsor másik végén nem a gamer laptopok vannak, mint más gyártók esetében, hanem a csúcsminőségű üzleti laptopok. Ilyen például a HP EliteBook sorozat vagy a tablet PC típusú Elite Dragonfly laptopok. A drágább HP laptop típusok nem spórolnak a háttértárral és a legerősebb Intel i7 processzorok dolgoznak a belsejükben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek