Doxa SUB - Fedezze fel a víz alatti világ gazdagságát

A svájci minőség már régóta ismert. A svájci gyártású órákra jellemző a precíz kidolgozás, a hihetetlen minőség és a pontosság, amellyel a karórába szerelt teljes mechanizmus működik. Az évek óta tartó megbízható és gondos munka biztosította, hogy az ebben a hegyvidéki országban gyártott órákat a világ legjobbjainak tartak. A svájci minőség már sok évvel ezelőtt is lenyűgözött, és ma is lenyűgöz, ezért a karórák a sikeremberek és a szenvedélyes óramesterséget kedvelők vágyainak tárgyát képezik.

Forrás: Doxa Sub

Karóra búvároknak - miért elpusztíthatatlan?

A Doxa Sub márkájú karórákra jellemző a nagyfokú vízállóság. Feltétlenül szükséges, hogy a búvárórák alkalmazkodjanak azokhoz a zord körülményekhez, amelyekkel a búvárok vízi kalandjaik során találkoznak. Így a merülés mélységétől függően a termékek különböző vízállósággal rendelkeznek, ezért a búvároknak készült karórák kiválasztásakor fontos figyelembe venni a búvárkodás szintjét. A vízállóság kérdésének rendezése érdekében úgynevezett érzékenységi osztályokat vezettek be a víz bejutásának lehetőségére. Így az időmérő által meghatározott értékeket méterben vagy atmoszférában adják meg. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a szabványok statikus nyomásviszonyokon alapulnak. Ha tehát a karóra számlapja 30 m-es értéket mutat, a búvár minden további nyomásnövelő hatás nélkül le tud merülni ebbe a mélységbe. Mindazonáltal a leírt körülmények csak a laboratóriumban elérhetőek, mivel bármilyen mozgás, még a legkényesebb is, jelentős környezeti nyomásnövekedést okozhat a karórára. Ezért helytelen lenne azt gondolni, hogy egy 50 méteres vízállósággal rendelkező időmérővel lehetséges károsodás nélkül el lehet menni ilyen mélységbe.

Forrás: Doxa Sub

Mindemellett a svájci karórák különböző vízállósági osztályokat határoznak meg, amelyek 30 métertől 2000 méterig terjednek. A klasszikus időmérők alap vízállósági osztályt képviselnek, amely 30 métertől 50 méterig terjed - mert ez lehetővé teszi az alapvető védelmet. Az első védelmi osztály ugyanis azt jelenti, hogy a svájci termék ellenáll a vízzel való kisebb érintkezésnek - például kézmosáskor.

Emellett a nedvességgel szemben is jobban ellenállnak, mint a hagyományos karórák. Egy 100 m-es minősítéssel rendelkező időmérő úszás közben is a csuklóján lehet, valamint búvárkodás közben is merülhet sekély mélységekbe. Ezek a termékek gyakran csavaros hátlappal is rendelkeznek, amely további védelmet nyújt a vízzel szemben. A nagy vízállóság viszont a 20 bar/ATM vagy 200 m-es osztályba tartozó időmérőket jellemzi. 

A svájci karórák a legmagasabb osztályban - 300 m - lehetőséget adnak a nagy mélységekbe való merülésre. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a mélytengeri búvárkodáshoz 500, 1000 és 2000 m-es osztályú termékekre van szükség, amelyeket pontosan a professzionális búvárok számára készítettek. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a magas vízálló osztály a legmagasabb minőséget jellemzi.

Doxa SUB - a prémium svájci búvárórák birodalma

A Doxa Sub márkájú karórák a Svájcban kézzel összeszerelt búvárórák. Ezek a termékek tagadhatatlanul világhírűek a búvárok sok generációja számára. Mindazonáltal ennek a márkának a célja olyan termék, amely a leglátványosabb körülmények között is elkísérheti. Az időmérők ezért nagyfokú sokoldalúság jellemzi, hiszen ez azt jelenti, hogy elegáns tartozékként szolgálnak egy hivatalos banketten, de extrém víz alatti körülmények között is kiválóan teljesítenek. A vízállóság mellett a Doxa Sub márka a vonzó dizájnra is támaszkodik - hiszen ez azt jelenti, hogy az időmérő, eleganciájának és magas minőségének köszönhetően, tökéletes lesz a hivatalos találkozókhoz. Azt is érdemes kiemelni, hogy a márka az innovációval is találkozik. Ezért a Doxa Sub 300 tokjának átmérője 45 mm-re nőtt - a nagyobb méret hozzájárul a 300 méteres vízállósági osztállyal rendelkező kellék használatának kényelméhez. Egy másik jelentős fordulópont a számlap színének élénk narancssárga árnyalatra váltása, amelynek köszönhetően a számlap még a legmélyebb mélyedésekben is jól látható. A Doxa SUB svájci karórák biztosan biztonságossá teszik a gyönyörű víz alatti világ felfedezését.

Induljon el a víz alatti kalandra a Doxa SUB-val

A Doxa SUB karórákat nagyfokú tartósság jellemzi, így az úszás vagy búvárkodás nem veszélyezteti a termék megfelelő működését. Ez annak köszönhető, hogy a termékek precizitással és kiváló minőségű alkatrészekkel készülnek, így tartósságuk elképesztő. A Doxa karórák elegáns dizájnra is támaszkodik, így ez a tényező teszi az időmérőket rendkívül sokoldalúvá és minden alkalomra alkalmassá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek