Halálos áldozatokat követelt az özönvízszerű esőzés Spanyolországban

Ketten életüket vesztették, ketten pedig eltűntek a hétvégi özönvízszerű esőzések okozta áradásokban Spanyolországban - adta hírül az MTI.

Autókat sodort el és utakat árasztott el az özönvízForrás: AFP/Oscar Del Pozo Canas

Mindkét halálos áldozat Kasztília-La Mancha tartományban, Toledo városához közeli településeken hunyt el. Egyiküket autójával együtt sodorta el a víz, míg a másik áldozat beszorult a liftbe egy lakóépület vízzel elárasztott mélygarázsában.

Vasárnap rövid idő alatt hatalmas mennyiségű eső zúdult a térségre, a megduzzadt folyók és patakok kiléptek medrükből, utcákat árasztottak el, autókat sodortak magukkal, házakba törtek be. Escalonában többen is a tetőre menekültek a vízben álló házukból, a hatóságok helikopterrel mentették ki őket. Számos közút járhatatlanná vált, több szakaszon fel kellett függeszteni a vasúti közlekedést.

Hídak dőltek össze az áradások miattForrás: AFP/Oscar Del Pozo

A hatóságok két eltűnt személy után kutatnak nagy erőkkel Villamanta és Aldea de Freso környékén. Utóbbi település megközelíthetetlenné vált, miután három hídját részben vagy teljesen tönkretette a vihar. A heves esőzéseket megelőzően vasárnap délután Madridban a mobiltelefonokra vészhelyzeti riasztást küldtek a hatóságok, arra kérve mindenkit, hogy lehetőség szerint ne használják gépjárműveiket és maradjanak otthon a várható ítéletidő miatt. A nagy mennyiségű csapadék még a fővárosi metrót is elárasztotta: hétfőn még több megálló le volt zárva a kárelhárítási munkálatok miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek