Száraz, napos és meleg időre számítsunk a jövő héten

Az országos, középtávú előrejelzést vasárnap délután juttatta el az MTI-hez az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint derült, száraz, napos idő várható szeptember első hetében. Egyes napokon a maximum-hőmérséklet 30 Celsius-fok is lehet.

Virágzó őszi kikerics (Colchicum autumnale) a debreceni Botanikus kertben is melengeti őket a nap (a hétvégén meg is csodáltuk őket)Forrás: MTI/Varga György

Hétfőre napos időt jósolnak kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23-24 Celsius-fok körül alakul.

Kedden derült idő várható, és bár napközben kevés gomolyfelhő képződik, csapadék nem lesz. A Dunától keletre időnként megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17, a hidegre érzékeny, valamint szélcsendes helyeken 10 fok alatt valószínű. A csúcsérték 23 és 28 fok között alakul.

Szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap derült, napos idő lesz, csapadék nélkül, a légmozgás mérsékelt marad.

Szerdán a minimum-hőmérséklet 7 és 17, a maximum 25 és 30 fok között várható. Csütörtökön a reggeli 10 és 18 fokról 25 és 30 fok közé melegszik a levegő. Pénteken a minimumok 11 és 18, a maximumok 25 és 30 fok között alakulnak.

Szombaton a minimum-hőmérséklet 12 és 19, a maximum 24 és 31 fok között várható, és vasárnap is hasonlóan alakulnak az értékek, hajnalban 13 és 20, délután 24 és 31 fok között alakulnak a maximumok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek